Máris megvan az NB I első idei edzőváltása

FFT

2012. augusztus 1., szerda 17:15, frissítve: csütörtök 09:44

A Paks 3-2-es vereséget szenvedett az NB I nyitófordulójában a Pécstől. A zöld-fehérek edzője, Kis Károly nem sokat vacillált, szerződésbontást kezdeményezett a klubbal.

- Először is szeretném megköszönni azoknak az embereknek a segítségét, akik végig mellettem álltak - mondta Kis a paksifc.hu-nak. - Edzői pályafutásom legszebb időszakát töltöttem Pakson. Kaptam egy lehetőséget, amivel úgy érzem, tudtam is élni. Hatalmas utat tettünk meg. Az elért eredményeket aligha kell felsorolni. Tudom, furcsa a mai magyar futball világában, hogy valaki magától fejezi be a munkát, de úgy érzem, hogy ez helyes lépés volt. Két évvel ezelőtt azt nyilatkoztam, hogy az Atomvárosnak atomerős csapata lesz. Ekkor sokan megmosolyogtak, de az élet engem igazolt. Szerettem volna, ha ilyen eredmények után hasonló célokért küzdhettünk volna. A jelenlegi helyzetben ennek aligha van realitása. A csapatnak és az utódomnak természetesen sok sikert kívánok, és ha igénylik, minden segítséget megadok. Végül mindenképp meg kell említenem nagyszerű szurkolótáborunkat, akik az elején ha nehezen is fogadtak el, az eredmények hatására végig mellettem és a csapat mellett álltak és sok közös élményben volt részünk.

Kis Károly két és fél évig volt a Paks edzője. Ez idő alatt bajnoki ezüstérmes, illetve legutóbb 6. helyezett volt a csapat. Irányításával továbbá Ligakupát is nyert, valamint az Európa-liga harmadik fordulójáig jutott. Kis Károly a Paks történetének legeredményesebb edzője. Utódja ideiglenesen Máté Csaba lesz.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.