Megölhették a tehetséges futballistát a Hajógyári-szigeten

FFT

2012. július 31., kedd 11:00, frissítve: kedd 11:32

Meggyilkolhatták Rajnay Zoltán labdarúgót, ugyanis ügyében hat év után emberölésben indult eljárás – tudta meg a Blikk.

Az NB III-as Turában szereplő Raynay Zoltán 2006 nyarán turai mérkőzése után barátaival bulizni indult a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyére, ám sohasem jutott be.

Ügyében azonban csak a napokban indult nyomozás. Eltűnésekor jó barátja, a Való Világ 3-ban feltűnt Ágica is égre-földre kereste, de hiába. A rendőrség nem állítja száz százalékig, hogy a fiatalt megölték, de felvetődött a gyanú. Az aktáját az eltűntként nyilván tartott Strehó Gergőével együtt akkor nyitották ki, amikor kiderült, hogy a szigeti szórakozóhelyek tulajdonosa, V. László a gyanú szerint főrendőröknek fizetett, hogy hagyják békén birodalmát.

"Most elsősorban tanúkat várunk, akik a tudnak valamit a fiatal halálának körülményeiről, azonban az elmúlt hat évben valamiért nem akartak erről beszélni – mondta a Blikknek Fülöp Valter, a BRFK bűnügyi helyettese, aki arra biztatta a tanúkat, jelentkezzenek bátran, semmitől nem kell tartaniuk.

"Arra pontosan már nem emlékszem, hogy a Dokk vagy a Bed Beach nevű helyre mentek, arra viszont igen, hogy sem a barátaitól, sem pedig a biztonsági őröktől nem kaptam arra választ, hogy az öcsém miért nem ment be a szórakozóhelyre – emlékezett vissza Rajnay Attila, Zoltán bátyja, aki akkoriban a Tatabánya futballistája volt, később a Pápa csapatát erősítette, ma az NB III-ban játszik, Újbudán. – Az elmúlt napok fejleményeit látva bíztam abban, hogy Zoli aktáját is újra előveszik, mert hat évvel ezelőtt hiába nyomoztak. Soha nem nyugodtunk bele abba, hogy a testvérem véletlenül fulladt a Dunába."

A tehetséges focistát az egyik barátja utoljára telefonálni látta 2006. június 3-án éjfél után nem sokkal. A barátnője, akivel akkor beszélt, 15 perccel később visszahívta, de akkor már ki volt kapcsolva a mobilja. Holttestét a Bem rakpartnál 11 nappal később találták meg.

A rendőrségi határozat szerint a fiú ittasan fulladt a Dunába, ám a boncolási jegyzőkönyv szerint a tüdejében alig volt víz, és erőszakra utaló külsérelmi nyomokat találtak a testén, amelyekről nem tudták megállapítani, a halál előtt vagy után kerültek a testre.

Forrás és fotó: Blikk.hu

Forrás: blikk.hu

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.