Büntetőt védett a vészkapus, nyert a Honvéd Fehérváron

FFT

2012. augusztus 12., vasárnap 17:27, frissítve: hétfő 07:11

Továbbra is százszázalékos Marco Rossi csapata, amely bravúrgyőzelmet aratott a Sóstói stadionban és vezeti a tabellát. Lovric tizenegyest védett.

Paulo Sousa a múlt héten annak ellenére legjobbjait küldte pályára az Újpest ellen, hogy tudta, hét közben Európa-liga-selejtezőt játszik csapata (a Vidi 3-0-ra nyert a Gent otthonában, és 4-0-s összesítéssel továbbjutott), ezúttal viszont több alapemberét is pihentette. A Debrecen már ráfázott, amikor Kaposvárott második együttesével állt fel, és bár a Videoton vasárnapi tizenegye így is kifejezetten erősnek tetszett, a Honvéd a Rákóczihoz hasonlóan megköszönte, hogy riválisa kulcsjátékosai a padon kezdtek. A kispesti együttes – ahogy azt az első fordulók során – ezúttal is szervezett, tudatos, veszélyes kontrákra épülő futballal rukkolt ki, amellyel szemben nem volt ellenszere a házigazdának. Hiába birtokolta többet a labdát a Vidi, volt mezőnyfölényben, és alakított ki több helyzetet (igazi ziccere ugyanakkor nem volt a piros-kékeknek), a vendégek szereztek vezetést: Délczeg löbbölte be remek ütemben a labdát a védők mögé, az ott érkező Zsivanovics, aki könnyedén belépett Walter elé, kilőtte a hosszú sarkot.

A második félidőben három „klasszisát”, Nikolicsot, Gyurcsót és Oliveirát is becserélte az utolsó húsz percet már a lelátón töltő Sousa (a portugál trénert Szabó játékvezető kiállította, holott az edző az erre kijelölt területen adott utasításokat saját játékosának), ám ők sem hoztak változást.

A ráadásban pedig elképesztő jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők: a hosszabbítás második percében ugyanis Torghellét buktatta Kemenes kapus, amiért ő a második sárgáját, a Vidi tizenegyest kapott.

Nikolics büntetőjét a magát vészkapusnak kijelölő Lovric hatalmas bravúrral védte!

 

A Honvéd újabb nagy skalpot gyűjtött be, Marco Rossi pedig továbbra is hibátlan a magyar bajnokságban – a Kispest három forduló után vezeti a tabellát.

Videoton–Bp. Honvéd 0–1 (0–1)

G.: Zsivanovics (11.)

fotók: Takács József

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.