Messi-varázslat Argentínában + videó

FFT

2012. június 3., vasárnap 11:00

Argentína Lionel Messi kiemelkedő teljesítményének is köszönhetően az élre állt a 2014-es vb-selejtezős csoportban.

A kétszeres világbajnok mindenekelőtt támadó négyesének köszönhetően lelépte Ecuadort 4–0-ra, megelőzve így Uruguayt a csoportban, amely csak döntetlenre volt képes Venezuela ellen (1–1). Chile is megelőzte az uruguayiakat, mivel 2–0-ra legyőzte Bolíviát.

Egy héttel a presztízsrangadó előtt a vb-t rendező Brazíliával, meggyőző teljesítményt nyújtott Argentína, elsősorban támadójátékának köszönhetően. Sergio Agüero szerzett vezetést a 19. percben, Gonzalo Higuain a 29., és Messi a 30. percben tovább növelte az előnyt, Angel Di Maria pedig a 75. minutumban bevitte a kegyelemdöfést. A Buenos Airesi Monumental Stadion 50 ezer nézője volt szemtanúja az argentin válogatott varázslatának.

Öt selejtezős játéknap után 10 ponttal vezetik Messiék a csoportjukat, Chile kilenccel a második, míg Uruguay nyolccal a harmadik. Az összesen 18 fordulóból hátra van még 13, így korántsem dőlt el még semmi, hacsak az nem, hogy Argentína játéka több mint ígéretes.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.