Mourinho kritizálja Del Bosque taktikáját

FFT

2012. június 11., hétfő 07:20

A Real Madrid portugál mestere azok táborát gyarapítja, akiknek cseppet sem tetszett, hogy a címvédő csatár nélkül állt fel az olaszok elleni meccsen.

„Igen nagy erőfeszítéseket tettek a spanyol középpályások, de csatár nélkül a válogatott egyszerűen steril volt – mondta José Mourinho az 1-1-re végződött Olaszország-Spanyolország mérkőzésről, amelyen Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya egyik vérbeli csatárát sem játszatta, hanem Cesc Fabregas játszott afféle "hamis 10-est". – Jó ötlet persze megőrizni a Xavi, Andrés Iniesta, Fabregas háromszöget, de tagjai ezúttal nem sok veszélyt jelentettek a kapura. Az olaszok viszont jól rajtoltak, nagy elszántsággal harcoltak, különösen a védelemben. Azt hiszem, sokáig jutnak ezen a tornán. A spanyolok most elkövették azt a hibát, hogy nem állították meg Andrea Pirlót, és egyébként is túl kényelmesen játszottak. Daniele De Rossi az olaszok Jokere, egyike a legnagyobb olasz játékosoknak."

Forrás: goal.com

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.