Mourinho leborult a BL-törpe előtt

FFT

2012. március 28., szerda 11:13, frissítve: szerda 11:45

Visszhangok a BL-meccs után.

Kapura sem tudott lőni a ciprusi APOEL Nicosia a Real Madrid elleni BL-negyeddöntő első meccsén, a kapura lövési arányt 28-0-ra, a meccset 3-0-ra nyerő Real Madrid edzője, José Mourinho azonban rendkívül kulturáltan nyilatkozott a találkozó után:

"Sokáig tartott, míg a kapuba tudtunk találni, ami az ellenfelünk dicsérete, nagyon jól futballoztak. Természetesen nincsenek olyan kiemelkedő képességű játékosaik, mint más BL-csapatoknak, de rendkívül szervezettek és a karakterességük egészen fantasztikus. Úgyhogy nekünk is magas szinten kellett játszanunk, elől és hátul is, és végül el is tudtuk dönteni a párharcot. Tiszteltük az APOEL-t és tisztelni fogjuk a Santiago Bernabeu-ban is, hisz ők ennek a BL-szezonnak a legfontosabb csapata."

Ivan Jovanovic, az APOEL edzője pedig azt mondta:

"Igazságos eredmény született, próbáltuk visszatartani őket, ameddig lehetett, de a hajrában felpörgették a tempót, és azzal már nem tudtunk mit kezdeni. Előre tudtuk, hogy micsoda minőséget is képviselnek, mondhatjuk, hogy ez a meccs volt a megkoronázása ennek a nagyszerű BL-idénynek. A játékosaim ismét büszkék lehetnek magukra, akárcsak a sorozat eddigi mérkőzései után, az viszont nem is lehet kérdés, hogy a Real Madrid ott van az elődöntőben. Úgy hiszem, hogy a döntőig is el fognak jutni, és szerintem meg is nyerik a trófeát. Ez az év egyszerűen szürreális, a célunk eredetileg a csoportkör elérése volt, aztán azzal, hogy a Zenit, a Porto és a Shakhtar mellől továbbmentünk, sőt, kiejtettük a Lyont, az egy fantasztikus eredmény. Nagy megtiszteltetés volt a Real ellen futballoznunk, és bár a második meccs még ennél is sokkal nehezebb lesz, abból is tanulni fogunk."

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.