Mourinho megható levélben búcsúzott

FFT

2012. június 7., csütörtök 13:20, frissítve: csütörtök 13:22

Amint kiderült, hogy elhunyt a kolléga, José Mourinho megható levélben búcsúzott Manuel Preciadótól.

Jó egy éve még összevesztek, azóta azonban kibékültek – Mourinho és Preciado kapcsolata folyamatosan téma volt a spanyol sajtóban, a jelek arra mutattak, hogy a korábbi ellenségeskedésből egy őszinte barátság kovácsolódott.

„Nem vagyok senki ahhoz, hogy dicsőítsem Manuel Preciado életét, de kollégaként, és mint a labdarúgásért dolgozó emberként, szeretném mindenki felé tolmácsolni a fájdalmamat ebben a nehéz pillanatban” – áll Mourinho levelében, amit Manuel Preciado halálhíre után írt meg.

„Egész biztos, hogy a Villarrealt feljuttatta volna az élvonalba. Ahol volt, az összes csapatban otthagyta a nyomát. Manolo mindig méltó versenytárs volt, amit remekül felfedeztem, amikor legutóbb márciusban meglátogatott minket Valdebebasban” – folytatta levelét a Real Madrid vezetőedzője.

A portugál szakember azzal zárta búcsúlevelét, hogy Preciado személyében egy különleges embert vesztett a labdarúgás, és sosem fogja elfelejteni: „Meg fogom őt őrizni az emlékezetemben!” – fejezte be Mourinho.

A két vezetőedző korábban azért veszett össze, mert Mourinho egyik nyilatkozatában félreérthető célzást tett Preciado akkori csapatára, a Sporting Gijónra, amely szerint eleve meg sem próbált jó eredményt elérni a Barcelona elleni bajnokin.

Forrás: Real Madrid

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.