Mourinho: szerintem fantasztikusan focizik a csapatom

FFT

2012. augusztus 19., vasárnap 13:45

Ma a Real Madrid is megkezdi menetelését a La Ligában. A nyitány előtt José Mourinho, a csapat edzője hosszasan beszélt az idei tervekről, a Valenciáról, a játékosokról, és mindenről, amiről az újságírók faggatták.

Alig 24 órán belül indul a csapat számára a bajnokság, a portugál tréner beszélt a Valencia elleni találkozóról és arról, hogy az együttes célja megvédeni a címet, melyet ragyogó formájuknak köszönhetően elértek a múlt szezonban: „Nem rekordokat akarunk dönteni, hanem címet védeni - ez a célunk. Minden évad más, és a legfontosabb, hogy mindig legyenek ambícióink. Ha a megelőző év győzelmes volt, akkor ismételni akarsz, ha nem éltél meg nagyszerű pillanatokat, akkor meg el szeretnéd érni azt. Az érzések mindig ugyanazok a kezdés előtt, és már kezdeni akarok, ezért dolgoztunk az elmúlt hetekben. Bajnoknak lenni nem hasonlítható semmihez, és az akarunk lenni több vagy akár kevesebb ponttal is."

Elindul az új, hivatalos szezon. És a Real Madrid felkészült, hogy küzdjön az összes címért. Erről kétséget sem hagy a portugál szakember: „Az együttes eljutott egy nagyon fontos szintre, Európa legjobb csapata lett a múlt szezonban. A legnehezebb bajnokságot nyertük meg hihetetlen statisztikával és fantasztikus játékkal. Európában eljutottunk az elődöntőig, ez jelzi, hogy a végsőkig küzdünk a címért. Ugyanazok maradtunk, mindenki jól ismer bennünket: tartani akarjuk a játékunk színvonalát, a csapat szellemiségét és a törekvésünket. Mindezt megőrizve esélyesek vagyunk arra, hogy megnyerjük az összes versenyt, ahol csatába szállunk a címért."

A fizikai állapotról, mellyel az együttese az évad első találkozóját várja, Mou a következőket mondta: „15 napunk volt, hogy a játékosokat felkészítsük a szezonra. Keményen dolgoztunk, hogy a lehető legjobban felkészítsük a csapatot az olyan fontos mérkőzésekre, mint a Valencia elleni. Nekik ugyan több idő állt rendelkezésükre, mint nekünk, de nem keresünk kifogásokat, sem összehasonlítgatásokat. A lehető legjobban felkészültünk, és a válogatott játékosok is sérülés nélkül visszatértek a sorainkba. Az egész állomány nagy hangulatban akar győzni holnap."

A madridi edző elemezte a holnapi ellenfelet is, a Pellegrinóval a kispadján megújuló Valenciát.: „Emery nagy munkát vitt végbe, és sikeresen teljesítette a célt, hogy a BL-be bejusson a csapata. Pellegrinót is jól ismerem, hiszen együtt dolgoztunk Barcelonában, 1998 óta ismerem a személyiségét. Kellemes emlékeim maradtak róla, mint egy komoly, profi játékosról, aki igyekezett kérdezni és megérteni a dolgokat. Azóta is jó párszor találkoztunk, és kívánok neki kiváló, sikeres edzői karriert, azonban, ha lehet, ez ne holnap kezdődjön el."

Arról is világosan beszélt a Madrid trénere, hogy miután egyedüli edzőként megszerzett három jelentős bajnoki címet, egyéni útja miként folytatódhat: „Az nehéz ügy lenne, hogy annyi időt töltsek el itt, mint Ferguson, mert akkor 79 éves koromig kellene maradnom. Négy évre írtunk alá, és amikor ezt tettük, akkor azt komolyan is gondoltuk, s nem úgy, hogy aztán három hónapon belül távozzak. Két eltökéltségem van most: továbbfolytatni a címek szerzését és tovább játszani a saját játékunkat, mely legalábbis szerintem, fantasztikus."

Aztán Mourinho kiemelte Benzema munkabíró képességét, és azt a páratlan csatár kettőst, melyet ők Higuaínnal megformálnak: „Benzema mentálisan erős, és bizonyította már, hogy nehéz helyzetből is képes kilépni. Lépésről lépésre javulni fog, ő mindig nagyon céltudatos és állhatatos abban, hogy győzni akar a Real Madriddal, és itt akarja folytatni. Az idő igazolta, hogy az önbecsülése munkára fogja azokban a pillanatokban is, melyek nem könnyűek a számára. Neki és Higuaínnak is tudnia kell, miként gondolkozunk róluk. Mindketten a világ legjobb támadói közé tartoznak, és nagyon nagy szükségünk van rájuk. A klub és a szurkolók is nagyon szeretik őket. Fontos, hogy megértsék, a klub érdekei mindig az egyéni célok elé helyezendőek. Tudniuk kell, hogy ez a Real Madrid, és ennek az együttesnek két ilyen színvonalú csatárt bírnia kell."

A portugál szakember a változási lehetőségeket is megemlítette, mely az igazolási szezon végéig megtörténhet az együttesnél: „Egy ideiglenes listánk van, mivel még minden nyitott, és végérvényes csak a hónap végén lesz. A piac még mozgásban van a belépőkkel és a távozókkal. Elképzelhető, hogy jön valaki és az is, hogy távozik. Ez most egyáltalán nem érdekes. Most egyedül csak az a fontos, hogy holnap mérkőzésünk lesz, és van egy remek állományunk. A Valenciára koncentrálunk és gondolunk, és nem arra, hogy jöhet-e vagy mehet-e valaki."

Sahin és Carvalho volt a másik két név, melyről a sajtó képviselői kérdezték a portugál edzőt. „A legfontosabb, hogy az emberek boldogok legyenek, a kedvük szerint sikerüljön a dolog. Sahinnak elég komplikált szezonja volt egy hosszúra nyúlt sérüléssel, majd utána is, mivel az együttes készen volt, jól játszott, nyert, és az ő pozícióján szereplők remekül helytálltak. Az ő boldogsága és önbizalmának visszatérése érdekében és a Real Madrid számára is - mely soha nem fogja eladni őt, csak kölcsönbe, és a visszatérését totálisan ellenőrzi - az lenne jó, ha játszana és bizonyítana a török középpályás." „Carvalhóval kapcsolatban nincs semmi probléma, sem kérdés. Így döntöttünk, mert ismerjük gyerekkora óta, és tudjuk, hogy ő nem arra született, hogy tartalék legyen. Túl jó ahhoz nagy önbizalommal, hogy kispadozzon. A legjobb lenne a karriere befejezéséhez, ha találna egy fontos bajnokságban egy klubot, és megfelelő megoldást akarunk keresni mind az ő, mind a mi számunkra. Ha elérkezik az augusztus vége, és nem történik semmi az ügyében, akkor a mi játékosunk marad, s mi ennek is örülni fogunk."

Végül, a Barcelonát firtató kérdésekre így reagált a Mester: „Semmi értelme beszélni azokról az ellenfelekről, akikkel nem a következő mérkőzésen nézünk farkasszemet. A jelen feladatot kell analizálni."

Forrás: www.madridista.hu


A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.