Mourinho klubrekordot állíthat fel a Barcelona ellen

FFT

2011. december 9., péntek 08:44, frissítve: csütörtök 18:12

Utoljára ötven éve fordult elő, hogy a Real Madrid sorozatban 15 meccset tudott nyerni, idén azonban felül is múlhatja ezt a szériát.

Az abszolút rekordtól még egy meccs választja el José Mourinhót, aki az első olyan edző lehet a klub történelmében, aki sorozatban 16 meccsen is győzelemre vezeti csapatát.

Annak idején Miguel Múnozzal a kispadon egymás után 15 meccset nyert meg a „királyi gárda”, ezt a teljesítményt Mourinho már beállította, és amennyiben a Barcelona ellen is nyer a Real Madrid, a portugál ebben a tekintetben meg is előzi elődjét.

A szerzett és a kapott gólokat nézve is nagy a hasonlóság a két edző között, az 1960/61-es Real Madrid 15 meccsen 57 gólt szerzett, pontosan ugyanannyit, mint a Mourinho-féle csapat. A kapott gólok tekintetében a régiek valamivel megelőzik a mostaniakat, akik kilenc gólt kaptak az eddigi összes meccsen, azaz eggyel többet, mint anno Puskásék.

A győzelmek eloszlásában ugyanakkor nagy a különbség a jelenlegi csapat javára, a Mourinho-féle gárda tíz meccset nyert a bajnokságban és ötöt a Bajnokok Ligájában, míg Miguel Múnozék kizárólag a bajnokságra vonatkozóan állították fel a győzelmi sorozatot.

Forrás: Marca

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.