NB I: Vasárnap lesz meg a 30. forduló órarendje

FFT

2012. május 14., hétfő 23:23, frissítve: hétfő 23:23

Az érmek sorsáról és az NB I negyedik helyéről döntő meccseknek egy időben kell kezdődniük.

Még tavaly december 5-én, a tavaszi szezon órarendjének elkészítésekor hagyta nyitva azt a kérdést a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága, hogy a labdarúgó NB I 30., vagyis záró fordulójában milyen órarend alapján lépjenek pályára a csapatok. Arra, hogy ez eldőljön, még néhány napot várni kell, ugyanis ezen a héten vasárnap este, a Sport TV Harmadik félidő című műsorában hozzák nyilvánosságra, hogy melyik csapat mikor kezd az utolsó hét végén.

Ennek az oka az, hogy elviekben az utolsó fordulóban a mérkőzéseknek egy időpontban kellene kezdődniük, de a televíziós közvetítési jogokat megvásárolt társaságok szeretnék a szerződésükben szereplő öt élő közvetítéses kvótát felhasználni, ha erre lehetőség van. Az biztos, hogy a bajnoki aranyérem megszerzése, és a kieső helyek elkerülése miatt nem kell egy időben mérkőzéseket rendezni. Tulajdonképpen már csak egy, illetve egy még függőben lévő döntés miatt egy másik helyezéssel összefüggésben rendezhetnek egy időben bajnokikat a záráson. A még biztosan kérdéses helyezések az érmekkel függnek össze, az ugyanis még nem dőlt el, hogy a már biztosan nemesfémet szerző Videoton és Győr közül kié lesz az ezüst és kié a bronz, ezért a kettejük meccse valószínűleg egy időben kezdődik majd, ha csak az utolsóelőtti fordulóban nem alakulnak úgy az eredmények, hogy ez a jelenlegi kérdés már nem lesz aktuális.

A másik érdekes kérdés a negyedik hely sorsa, amennyiben érvényben marad az Európai Labdarúgó Szövetségnek a Győri ETO FC-t a nemzetközi kupaporondról kitiltó határozata (a Győr a Nemzetközi Döntő Bíróságon megtámadta az UEFA döntését, és napokon belül meg kell kapniuk az erről szóló döntést), akkor a Rába-parti város együttese nem indulhat az Európa Ligában. Ez esetben a bajnokság 4. helyezettje szerez jogot a nemzetközi kupaszereplésre, így lehet, hogy lesz jelentősége annak, hogy ki végez ezen a helyen. Ezért azoknak a csapatoknak, akiknek az utolsó forduló előtt még lesz lehetőségük arra, hogy ebben a pozícióban zárjanak, egy időben kell kezdődniük a meccseiknek (jelen állás szerint ez a Budapest Honvéd, a Paks, a Kecskemét és a Diósgyőr együtteseit érintheti).

Forrás: haon.hu

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.