Nem a Barca miatt jók a spanyolok

FFT

2012. július 5., csütörtök 07:40, frissítve: csütörtök 07:55

A spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint nincs igazuk azoknak, akik azt mondják: a Barcelonától ered a világ- és Európa-bajnok együttes játéka.

„A spanyol válogatott stílusa nem a Barcelonától jön, ez a játékosok függvénye. Négy éve csak három játékos volt a Barcelonából, most valamivel többen vannak, és mindannyian ismerjük őket, azonban minden csak a labdarúgók képességétől származtatható– érvelt mondandója első felében Luis Aragonés.

Arról a kérdésről, miszerint Spanyolország lenne minden idők legjobb válogatottja, az ősz mester úgy vélekedett: „Nehéz lenne azt mondani, hogy a legjobb, ám főleg a játékfelfogás miatt biztos, hogy az egyik legjobb” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a legendás brazil csapat ugyan hasonló felfogásban játszott, ám mégis volt különbség: abban a csapatban több volt az egyéniség, a spanyolok azonban pontosabban – emelte ki a különbséget Aragonés.

Forrás: Marca

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.