Néma főhajtással emlékeznek a Császárra

LR

2011. október 31., hétfő 18:30, frissítve: kedd 00:10

A Császárról a róla elnevezett stadion székháza előtt állítottak fel egy hatalmas képet, az érkezők ott helyezhetik el mécseseiket, virágaikat.

Este hat óra után kezdődött meg a néma tiszteletadás Albert Flórán emléke előtt. A mestert hétfő hajnalban érte a halál. A 75-szörös válogatott Albert Flórián csütörtökön kórházi beavatkozáson esett át: koszorúérműtétet végeztek el rajta, amely a pénteki közlés szerint minden komplikációtól mentesen zajlott. Vasárnap délután lett rosszul, s az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. Egykori csapattársai, valamint a szakma szerint is fantasztikus labdarúgó volt, aki kivételes képességei mellett hallatlan sportszerűségével is kitűnt társai közül.

Az Albert Flórián Stadionnál folyamatosan gyülekeznek a szurkolók, részvétüket fejezték ki egykori csapattársak és sporttársak is – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója.

A stadionnál megjelentek többsége néma főhajtással emlékezik a Császárra, a jelenlévők gyertyát gyújtanak, sokaknál feltűnik a Fradi-sál is.

A Császárról a róla elnevezett stadion székháza előtt állítottak fel egy hatalmas képet, az érkezők ott helyezhetik el mécseseiket, virágaikat. A labdarúgócsapat teljes kerete, szakmai stábja, valamint az FTC elnöksége – Kubatov Gábor elnökkel – szintén lerótta kegyeletét a székház előtt.

Fotó: MTI


A magyar labdarúgás a legnagyobb ikonját veszítette el – fogalmazott a nap folyamán Kubatov Gábor, az FTC elnöke a klub elnökségi ülését követően az Albert-stadionnál. A Fradi Üllői úti stadionjára fekete zászlót tűztek ki, és többen mécseseket helyeztek el.

Mély megrendüléssel értesültünk róla, hogy életének 71. évében eltávozott közülünk Albert Flórián, a Nemzet Sportolója, az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó – írta hétfői közleményében a Fidesz. Albert Flóránról a nemzetközi sajtó is megemlékezett.

Forrás: HírTV, MNO, MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.