Nézhetetlen futballal "hódít" az Európa Ligában a Honvéd

FFT-Benkő Gábor

2012. július 12., csütörtök 22:20, frissítve: péntek 15:06

Az MTK bukása után égetően fontos volt, hogy a Honvéd hozza a kötelezőt, és továbbjusson az albán Flamurtari ellen. Ez összejött, a kispestiek az idegenbeli meccs után itthon is nyertek. A mutatott játék? Na, azt hagyjuk...
Hiába vezetett, az MTK megengedhetetlen hibákat követett el a végjátékban, ezzel tulajdonképpen magát verte ki az Európa-ligából. A Senica fordított, és 3–2-es összesítéssel továbbjutott.

Illetve ne hagyjuk!

Merthogy ez a mérkőzés minden volt, csak nem élvezhető. Holott az ellenfél gyenge volt (még a Honvédnál is gyengébb), éppenséggel úgyis le lehetett volna győzni, hogy közben a szép játékra is ügyelnek a játékosok, ezzel is megtisztelve azokat, akik kimentek a Bozsik-stadionba.

Negyvenöt perc után elkönyvelhettük ugyan egy Honvéd-gólt (és ezzel gyakorlatilag a továbbjutást), de mégiscsak döbbenetes, hogy valamirevaló helyzete sem akadt a hazaiaknak. Az albánoknak is akadt gondjuk a labdával, nekik sem sikerült általában kettőnél többet egymáshoz passzolni (mondjuk volt egy kapufájuk), de miattuk bosszankodjanak Albániában. Minket speciel az bosszantott nagyon, amikor Marshal Mfon Johnson húszméteres lövése a tizenhatossal egymagasságban ment ki az oldalvonalon.

A szünet után sem változott a színvonal: szabálytalanságokat, bedobásokat, elrontott átadásokat láthattunk, aztán Hervé Christian Tchami a meccs összképével teljesen ellentétesen olyan gólt lőtt, amire a FourFourTwo tudósítója is kimeresztette az unalomtól már-már lecsukódó szemét.

Nem ragoznánk tovább: a Honvéd 2-0-ra nyert egy borzalmas mérkőzésen, és továbbjutott. A kispestiek az Európa Liga 1. selejtezőjét sikerrel vették tehát, de a következő körben az Anzsi Mahacskalával találkoznak. A látottak alapján az oroszok akár az ificsapatukkal is elsöpörnék ezt a Honvédot.

Budapest Honvéd- KS Flamurtari 2-0 (1-0)

Összesítésben: 3-0

Bozsik-stadion, 1200 néző. Vezette: Aliyev (azeri)

HONVÉD: Kemenes - Lovric, Ignjatovics, Debreceni, Vidovics - Vernes (Diaby, 71.), Hidi, Ivancsics (Diarra, 84.), Johnson, Tchami (Faggyas, 64.) - Délczeg. Vezetőedző: Marco Rossi

FLAMURTARI: Koliqi - Veliu, Arbëri, Rajovics, Mici - Pezo, Telushi (Cela, 73.), Lena, Memelli - Sosa (Pepa, 70.), Pejic (Kuqi, 84.). Vezetőedző: Shkëlqim Muca

Gól: Vernes (45.), Tchami (57.)

Fotó: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.