Nikolics duplázott, bejelentkezett az aranycipőért + Videó

FFT

2012. május 20., vasárnap 20:05, frissítve: vasárnap 21:58

A Videoton csatára duplájának köszönhetően nyert, és szinte biztos, hogy ezüstérmes – viszont a gólkirályi címről csak az utolsó forduló dönt.

Megint Nikolics Nemanja nyert meccset a Videotonnak: a fehérvári csapat csatára duplájával győzte le magabiztosan a Pápát. Sikerével a címvédő minden bizonnyal megszerezte az ezüstérmet, ám a támadó számára lesz tétje az Újpest elleni utolsó fordulónak: mivel beérte Adamo Coulibalyt (mindkét futballista 19 találatot jegyzett), az utolsó kör dönt a gólkirályi címről...

Nikolics fejesgólja

"Szeretnék az Újpest ellen is gólokat szerezni, és megnyerni a gólkirályi címet, de ha nem én végzek az élen, akkor sem áll meg az élet – mondta Nikolics. – A lényeg az volt, hogy bebiztosítsuk a második pozíciónkat, és ez sikerült is."

"Nem csak a győzelmek minősítenek egy csapatot. A Videoton olyan együttes, amelyik kialakított egy arculatot, amelyiknek identitása van. Kockáztatunk, nem állunk be védekezni, nem rendezkedünk be kontrákra, felvállaljuk a futballt. A megszerzett pontjaink száma pedig a játékunkat minősíti" – mondta Paulo Sousa.

"Stílusos futballt mutattunk be, de előre nem voltunk hatékonyak. Voltak helyzeteink, olyanok is, amelyekkel akár győzni is lehet Fehérváron. De sajnos egyéni hibákat követtünk el, ami végzetesnek bizonyult. Ugyanakkor elégedettek vagyunk, mert kiharcoltuk a bennmaradást" – értékelt Bene Ferenc.

Videoton–Lombard Pápa 2-0 (Nikolic 52. – 11-esből, 69.)

Fotó:Takács József

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.