Nyert a Juve, szétesett a Roma

Bodnár Zalán (FFT)

2011. december 4., vasárnap 17:40

Három piros, három kapott gól egy kiesőjelölt ellen – meddig tűrnek még Luis Enriquének?

A Serie A 14. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzései közül a Juventus–Cesena és a Fiorentina–Roma találkozó tartott a legnagyobb érdeklődésre számot.

Előbbin nem történt semmi meglepő, mert noha a „csikóhalak” 72 percig halogatták az elkerülhetetlent, a Juve végül Claudio Marchisio és Arturo Vidal góljával magabiztosan megszerezte a három pontot, és visszavette első helyét a bajnokságban.Firenzében azonban szokatlan hangulatú és koreográfiájú mérkőzést láthatott az a 24 ezer néző, aki az erős szél és eső ellenére kiment az Artemio Franchiba: a Roma nyolc emberrel (!) fejezte be a mérkőzést és 3–0-s vereséget szenvedett. Már a 16. percben villant az első piros lap, miután a Roma középső védője, Juan nem tudta szabályosan szerelni a ficánkoló Stevan Joveticset, és abszolút gólhelyzetben szabálytalanul akadályozta. A kiállítás mellé tizenegyes is járt, amit a sértett értékesített (1–0). A már ezelőtt is, de ezután még inkább kilátástalanul és elképzelés nélkül játszó, a kispadon ülő vezére, Francesco Totti nélkül futballozó Roma ellen a 44. percben egy szöglet után fejjel Alessandro Gamberini is betalált (2–0), és érezhető volt, hogy innen már aligha kel fel Luis Enrique csapata.

Már hétközben is öltözőn belüli balhéról érkeztek hírek Rómából (Daniel Osvaldo felpofozta Erik Lamelát, amiért az Udinese ellen nem passzolt neki egy gólhelyzetben, ezért az olasz válogatott csatár tíznapos eltiltást kapott csapatától), és a második félidőben egy morálisan – és szakmailag – teljesen összezuhant csapatot láthattunk. Fernando Gagónak a 77. percben „gurult el a gyógyszere”, amikor csúnyán utána rúgott Joveticsnek (már csak kilenc emberrel maradt a Roma), a 85. percben pedig egy szöglet utáni kapura lövést a bal kapufa mellett álló Bojan Krkic két kézzel blokkolt. Ekkor mutatta fel Antonio D’Amato játékvezető harmadszor is a piros lapot, ismét jogosan. A piros mellé járó büntetőt pedig Santiago Silva vágta be, kialakítva a 3–0-s végeredményt. 

Egy-egy félmondat a további délutáni mérkőzésekről: a Bologna Marco Di Vaio góljával legyőzte a Sienát, a Chievo–Atalanta találkozón pedig nem volt gól.

 

A Serie A 14. fordulójában:

 

Juventus–Cesena 2–0 (Marchisio 72., Vidal 83. – 11-esből)

Fiorentina – Roma 3–0 (Jovetics 17. – 11-esből, Gamberini 44., S.Silva 86.- 11-esből)

Bologna–Siena 1–0 (Di Vaio 28.)

Chievo–Atalanta 0–0

 

Pénteken játszották:

Genoa – Milan 0–2

 

Szombaton játszották:

Inter–Udinese 0–1

Napoli–Lecce 4–2

 

Vasárnap 12.30-kor rendezték:

Catania–Cagliari 0–1

 

Következik:

 

Vasárnap, 20:45

Parma–Palermo

 

Hétfő, 20:45

Lazio–Novara

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.