Nyert és bajnok a DVSC-TEVA!

FFT

2012. május 12., szombat 19:15, frissítve: szombat 19:39

Ötről a hatra lépett a Loki – a DVSC simán nyert a Pécs ellen és története 6. bajnoki aranyát szerezte meg. Zúg a "Bajnokcsapat, Bajnokcsapat" rigmus Debrecenben.

Zúg a "Bajnokcsapat, Bajnokcsapat" rigmus. A drukkerek már a pályán ünneplik a játékosokat.

A DVSC vezetősége mindenkit vendégül lát egy pohár sörre a lefújást követően...

Bódi helyén Dombi Tibor! A DVSC helyi "sztárja" először kapott lehetőséget tavasszalt, és immár hatszoros magyar bajnoknak mondhatja magát. Ez Dombi 416. debreceni bajnokija.

Életjelet adott magáról a Pécs! Okoronkwo került helyzetbe, és a bal oldali kapufára tekerte a labdát, sőt, duplázhatott, de a kipattanót Verpecz vetődve fogta.

A Loki-tábor Dombi Tibort "követeli" a pályára!

Eldőlt a meccs! A bal szélen elrobogó Coulibaly lövését még védte Dibusz, de érkezett a kipattanóra Kulcsár , és közelről a hálóba pofozta a labdát. 4–0!

Folytatódik a meccs, a szünetben kiderült: ha bajnoki címet szerez a Loki, a hajdúsági drukkerek a pályán ünnepelhetik majd kedvenceiket.

Az első félidő utolsó percében Bódi is eredményes volt, egy kiugratás után zavartalanul lépett meg (a pécsiek hiába akarták lesre állítani), és gurította el a labdát a kilépő Dibusz kapus mellett. 3–0!

Pazar találattal növelte előnyét a DVSC! Noha a domináló Debrecen támadásai jobbára elhaltak az ellenfél 16-osa előtt, szabadrúgásból betalált a Loki. Bouadla a büntetőterület jobb sarka közeléből csavarta a labdát ballal a bal felső sarokba. 2–0!

A 23. percben vezetést szerzett a DVSC! Bódi ívelte fel a labdát a megiramodó Coulibaly irányába, ám a Loki légiósát megelőzte Nagy József, aki elfejelte a csatár elől azt, ám balszerencséjére Dibusz kimozdult a kapujából, így a labda a hálóba pattogott. Öngól! 1–0!

A 13. és a 19. percben is villantak a debreceni támadók: előbb Kulcsár robbant be a kapu elé, s lőtt főlé, majd Bouadla fordult be remekül és tekerte a labdát a jobb felső sarok irányába – Dibusz kapus azonban résen volt.

A hazai tábor a lelátón, a Loki játékosai a pályán kezdtek aktívan. A DVSC-szurkolók az első perctől fantasztikus atmoszférát teremtettek a stadionban, a futballisták pedig láthatóan igyekeznek felnőni az értük szorító drukkerekhez: rögvest átvették a kezdeményezést, és három egymást követő szögletből is veszélyt alakítottak ki a vendégek kapuja előtt.

Minden adott a debreceni ünnephez: a hírek szerint minden jegy elkelt a Loki Pécs elleni mérkőzésére, sőt, a hatalmas érdeklődés miatt további szektorokat is kinyitottak a rendezők. Hivatalosan 10 400 szurkoló várta a kezdést.

 


 

Bajnokavatásra készül Debrecen! A hajdúsági szurkolók rutinos ünneplők, hiszen a DVSC-TEVA szombat este hatodik aranyérmét szerezheti meg. Érdekesség, hogy a Loki első élvonalbeli bajnoki címe alkalmával is éppen a Pécs elleni mérkőzést követően lephették el a nagyerdei stadion gyepét a boldog drukkerek, ám 2005-ben már a PMFC-összecsapást megelőző körben bebiztosította első helyét a csapat. Az az együttes, amelyből mára csak Dombi Tibor, Bernáth Csaba és Nikolov Balázs tagja a Debrecennek. Előbbi két futballista ráadásul azzal is büszkélkedhet, hogy valamennyi arany ott pihen a vitrinjében  -  Kondás Elemér vezetőedző szavai pedig arra engednek következtetni, hogy a Lokinál mindenki hisz abban: a veterán játékosok kollekciója újabb darabbal bővül.

„Az elmúlt hét sikeresnek mondható, hiszen megnyertük a Magyar Kupát és legyőztük a Győrt, de mindez már történelem - mondta Kondás. - Óriási sanszunk van arra, hogy bajnokok legyünk, úgyhogy ennek megfelelően nagy a várakozás a szombati mérkőzés előtt. Megfelelő önbizalommal kell pályára lépnie mindenkinek, aki lehetőséget kap. Azzal nem szabad törődnünk, hogy a Pécs milyen eredményeket ért el az utóbbi időben, mert ha ezt tesszük, akkor tévúton járunk. Csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Úgy gondolom, nagyon sokan kilátogatnak majd erre a mérkőzésre, de jöjjenek is a szurkolók, hiszen úgy van értelme egy futballmeccsnek, ha tele vannak a lelátók.”

DVSC-Teva ugyanakkor a hetek óta hullámvölgyben lévő Pécs legyőzése mellett (a PMFC a legutóbbi négy meccsét elveszítette) egy másik célt is szem előtt tart: a Loki – a Serie A-t megnyerő Juventushoz hasonlóan – veretlenül vezeti a tabellát, és szeretné is vereség nélkül teljesíteni az idényt.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.