Ők a legkeresettebb játékosok a piacon + képek

FFT

2012. július 11., szerda 10:42, frissítve: szerda 11:32

Az átigazolási időszak legnagyobb durranásait még nem hallottuk, a nagyja még hátra van. Íme, három jelölt, aki még idén klubot válthat, kérője pedig akad dögivel.

Az idei nyár eddigi legnagyobb összegét eddig a Chelsea adta ki játékosra – 40 millió euróért szerezte meg Eden Hazardot az OSC Lille-től. Nem kis pénz a 11,5 milliárd forintnak megfelelő vételár, de kétségünk ne legyen afelől: ez még csak a kezdet!

Lépten-nyomon belebotlunk nevekbe, hogy melyik sztárt hova csábítják, hol szeretne játszani, mekkora átigazolási összegekkel dobálóznak, és így tovább. De három név folyamatosan, szinte minden nap szerepel a hírekben. Mondani sem kell és talán nem túlzás kijelenteni, a játékosokkal kapcsolatban emlegetett árak változtatnának egy átlagos ország életszínvonalán.

Lapozz a legkeresettebb játékosokért!

---- A 3. legkeresettebb játékos ----

Javi Martínez, az Athletic Bilbao védelemben és középpályán is bevethető játékosát a Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München is csábítja, eddig azonban még egyik klubbal sem kezdődtek meg érdemben a tárgyalások. Az ok, a fiatal Eb-győztes játékos kivásárlási ára lehet, ugyanis a Bilbao szerződésbe foglalta, kizárólag 40 millió euróért hajlandó megválni kulcsemberétől. A transfermakt.de adatai szerint a spanyol válogatott labdarúgó 22 millió eurót ér, szerződése azonban jelentősen dob a vételárán.

---- A 2. legkeresettebb játékos ----

A Porto alapembere, a brazil Hulk lehet az idei egyik legdrágább igazolás, egyes angol információk szerint a Chelsea potom 38 millió eurót kínált a támadóért, ami Eden Hazard megszerzését figyelembe véve barátok között is 78 millió euró nyári költőpénz, forintba átszámolva 22,5 milliárd. Csak nehogy őt is elkapja a gólínség, mint annak idején Fernando Torrest, akiért egy laza ötvenest csengetett ki Roman Abramovics. Hulk egyébiránt 34 millió eurót ér a transfermakrt.de szerint. A brazilt az Inter is szívesen látná soraiban.

---- A legkeresettebb játékos ----
Talán nem meglepetés, hogy Robin van Persie a legkeresettebb játékos a piacon. Még be sem jelentette, hogy nem hosszabbít az Arsenallal, már kereste őt a Milan, a Juventus, a Barcelona és a Manchester City, most pedig már a Real Madrid is a kérők között szerepel. Nem csoda, hogy Van Persie ennyire kelendő, gólkirályi címet nyert a tavalyi szezonban a Premier League-ben, igazi húzóembere volt az idény elején botladozó, a végén azonban a harmadik helyen végző ágyúsoknak. A transfermarkt.de 47,5 millió euróra taksálja a holland csatárt, lejáró szerződése, valamint kijelentése csökkentheti a vételárát.

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.