Olasz büszkeség, német sírás – értékeltek az edzők

FFT

2012. június 29., péntek 07:10, frissítve: péntek 07:12

Prandelli azt emelte ki, hogy csapata megmutatta, milyen nagy becsben tartja a nemzeti dresszt, Löw pedig kínjában magyarázkodott.

Prandelli: "Olaszországról mindenki csak a tisztelet hangján beszélhet!"

„A hajrában két nagy lehetőséget is elhibáztunk, holott három–nullával pontot tehettünk volna a meccs végére – mondta a 2–1-es győzelem után Cesare Prandelli. – Néhány játékosom teljesen kifulladt, így a végén védekezni kényszerültünk, de összességében rendkívüli teljesítményt nyújtottunk. Azt tettük, amit tennünk kellett, úgy futballoztunk, ahogy a győzelemhez kellett. Sejtettük, hogy problémát fogunk okozni a németeknek, ebben Montolivónak és mindenekelőtt az egy az egyes helyzetekben remek Cassanónak hatalmas szerepe volt."

„A tapasztalatot és a kiegyensúlyozottságot figyelembe véve Spanyolország a favorit, de minket sem szabad leírni. A legfontosabb, hogy megmutattuk, milyen nagy becsben tartjuk a nemzeti dresszt. Olaszországról mindenki csak a tisztelet hangján beszélhet!"

---- Joachim Löw ----

Löw: "Sokan könnyes szemmel mentek be az öltözőbe..."

"A kapott gólok a hibáinkból születtek. Az elsőnél nem lett volna szabad hagyni a beadást. Az elején irányítottuk a a játékot, aztán visszaestünk, és kevésbé voltunk szervezettek – értékelt a német kapitány. – „Meg akartam erősíteni a középpályát, ezért tettem Toni Kroost a kezdőbe, majd 2–0 után kockáztatnunk kellett. A második félidőben nagy szívvel játszottunk, ám nagyon nehéz ilyen hátrányból felállni Olaszország ellen. Csalódottak vagyunk, de összességében jól játszottunk az Eb-n. Ennek ellenére sokan könnyes szemmel mentek be az öltözőbe..."

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.