Orbán szerint küszöbön a magyar foci újabb aranykora

FFT

2012. május 25., péntek 17:07

Orbán Viktor is felszólalt a FIFA-kongresszus megnyitó ünnepségén. A miniszterelnök reméli, hogy hamarosan eljön a magyar futball aranykora.

Orbán Viktor a FIFA-kongresszuson az állami és sportvezetők kapcsolatáról Ukrajna és Lengyelország ügyében megjegyezte, fontosnak tartja, "hogy a sport küldetése, nagyszerű küldetése, hogy összekösse az embereket, és nem az, hogy elválassza. A politikai bojkott, a látványos távolmaradás pedig elválaszt. Nem a politikai vezetőknek, hanem az embereknek, a népeknek okoz kárt, őket sérti, őket bántja meg."

A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a magyar futball aranykora újra összekapcsolódik a FIFA-kongresszussal. "Az egykori aranykor az akkori aranycsapat formájában is egy budapesti FIFA-kongresszus után jött el, hadd reméljük hát, hogy a mostani rendezvény is egy új korszak nyitánya lehet a számunkra." - fogalmazott Orbán Viktor.

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.