Orbán Viktor az Eb-döntőn + Fotó

FFT

2012. július 2., hétfő 07:20, frissítve: hétfő 17:31

A magyar kormányfő többek között a lengyel rendszerváltó legendával, a Nobel-békedíjas Lech Walesával nézte a kijevi finálét. A magyar FFT exkluzív képe az UEFA-tól.

Orbán Viktor nem először vesz részt nagy nemzetközi futballeseményen. Emlékezetes, hogy első miniszterelnökségének első útja Párizsba, az 1998-as világbajnokság döntőjére vezetett az akkori francia elnök, Jacques Chirac meghívására, a tavalyi BL-döntőn pedig az Európai Unió soros elnökségét adó Magyarország kormányfőjeként Michel Platini mellett állt a Bajnokok Ligája-döntő utáni éremátadó ünnepségen a londoni Wembley Stadionban, de szinte minden évben személyesen van jelen a Bajnokok Ligája döntőjén.

A magyar miniszterelnök ezúttal Azerbajdzsánban folytatott tárgyalásai után Bakiból érkezett Kijevbe, ahol szintén megtekintette a döntőt, többek között a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Magyar Labdarúgó Szövetség több vezetője társaságában, ám a kiemelt vendégeknek, magas rangú politikusoknak elkülönített díszpáholyban csak Orbán Viktor képviselte hazánkat. Jelen volt a döntőn a spanyol királyi család több tagja, Mario Monti olasz miniszterelnök, Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Sepp Blatter FIFA-elnök és egy sor más híresség.

A FourFourTwo birtokába került helyszíni fotón Orbán Viktor többek között a Szolidaritás mozgalom legendás vezetője, a korábbi lengyel köztársasági elnök, Lech Walesa (jobbra) társaságában látható.

 

Fotó: FFT/UEFA

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.