Óriási bírói segítség kellett a Barca-sikerhez

2012. szeptember 30., vasárnap 07:40, frissítve: vasárnap 08:03

Sevillában már két góllal is vezetett a hazai együttes, a Barcelona azonban egy parádés hajrával a végén maga javára fordította a találkozót. Na jó, kellett a játékvezetői segítség is!

A spanyol sajtó a találkozó után két alapvető hibát rótt fel Mateu Lahoz számlájára: a Marca független játékvezetői szakértője szerint jogtalan volt Gary Medel kiállítása, Cesc Fabregas ugyanis erősen teátrális mozdulattal esett a gyepre, azaz jócskán túljátszotta az esetet. Ez a piros lap pedig nagyban meghatározta a találkozó képét.

A legnagyobb tévedést azonban talán az egyenlítő gól előtt követte el a végig indiszponáltan ténykedő játékvezető: nem szúrta ki Thiago nyilvánvaló kezezését, tovább engedte az akciót, amiből a Barcelona később gólt szerzett.

Innen pedig már ismert a történet: az utolsó percben David Villa betalált, ezzel a Barcelona 3–2-re megnyerte a találkozót, és megtartotta hibátlan mérlegét a bajnokságban.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.