Óriási hibáknak köszönhette vereségét a Pápa Kispesten

Tolnai Balázs (FFT)

2012. április 8., vasárnap 17:57, frissítve: hétfő 15:37

Két nagy hiba okozta a Pápa vesztét a Honvéd otthonában. Délczeg Gergely hosszú idő után újra betalált.

A Honvéd fölényével kezdődött a mérkőzés, melynek 17. percében egy rossz passz után Délczeg Gergely lépett ki a védők közül, majd a kifutó Szűcs Lajos mellett higgadtan a kapuba helyezett. (1-0)

A Honvéd lendületben maradt, és a 21. percben vitatható büntetőt kapott. Tóth Gábor állt meg Tchami előtt, aki belerohant a védőbe. Kézilabdában és kosárlabdában ezért belemenést szoktak ítélni, ám Radványi Ádám a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a tizenegyes specialista Ivancsics Gellért állt, aki most hibázott. Szűcs ugyanis érezte, hogy merre lövi a középpályás, így szögletre tolta a labdát. A pontrúgás után azonban Szűcs botrányosan rosszul jött ki, így a labda Sorin Botis elé került, akinek így fel sem kellett ugrani ahhoz, hogy a kapuba fejeljen. (2-0)

A félidő hajrájában Inutile szépíthetett volna, ám nagy helyzetben a kapufát találta el, majd a kipattanót Arszics lőtte mellé.

A fordulás után mind a két csapat betalálhatott volna, ám a Honvéd elhibázta ziccereit, míg Tóth Bence távoli lökete a kapufán csattant. A 78. percben Tchami cselezgetett a tizenhatos vonalánál, majd bődületes lövését Szűcs a kapufára paskolta.

 

Budapest Honvéd-FC Pápa 2-0 (2-0)

Vezette: Radványi Ádám (Viszokai László, Horváth Róbert)

 

Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Vidovics – Vécsei, Ivancsics (Horváth A. 83.), Johnson, Hajdú N. – Tchami (Porcari 88.), Délczeg (Bozsovics 66.)

Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger (Déczi 46.) – Lovrencsics (Tóth B. 63.), Arszics, Gyömbér, Németh M. – Benko, Inutile

 

Gólszerzők: Délczeg (17.), Botis (23.)

Sárga lapok: Délczeg (43.), Johnson (54.) ill. Tóth G. (21.), Balogh B. (55.)

 

Fotó: Babar Viktor

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.