Orosz kivégzés az Eb nyitónapján +Fotók

Tolnai Balázs (FFT)

2012. június 8., péntek 22:34, frissítve: szombat 07:59

Oroszország káprázatos, közönségszórakoztató játékkal rukkolt elő a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság második mérkőzésén, így kivégezte a magyaroktól is vereséget szenvedett cseheket.

Meglepetésre a csehek ragadták magukhoz a kezdeményezést a találkozó elején, így a cseh-magyar mérkőzéshez hasonlóan magabiztosan járatták a labdát. Ebben az időszakban az oroszok védelmük erejét próbálták fitogtatni, tegyük hozzá gyorsan, kényszerből. Majd miután megunták a túlzott defenzivitást, megmutatták riválisuknak, mi fán terem a dió.

A 15. percben Zirjanov jobb oldali beadását Kerzsakov fejelte a bal kapufára, majd a kipattanót Dzagojev könyörtelenül bombázta Petr Cech mellett a kapuba. 0-1.  Ezzel nem érték be az oroszok: a 24. percben Arsavin káprázatos passza után Sirokov rendkívül elegáns mozdulattal pörgetettt el a kivetődő Cech fölött. 0-2.

A félidő végéig nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját az orosz válogatott, ám helyzeteiket elszórakozták.

A szünetben alaposan felrázta csapatát Michal Bílek, amely a fordulás után hamar szépíteni tudott. Plasil Arsavinhoz hasonló parádés indításával Pilar lépett ki a leshatárról, majd a kifutó Malafejevet kicselezve a hálóba helyezett. 1-2.

A szépítés után kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Mind a két fél dolgozott ki helyzeteket, ám gólt csak a 80. percben láthattak a nézők. Ekkor Dzagojev 16 méterről, kicsit jobbról óriási gólt akasztott Cech kapujának jobb oldalába. 1-3. Ezután sem álltak le az oroszok. A csereként beállt Pavljucsenko cseleit csak bénultan nézték a cseh védők, akik mellől a támadó hatalmas gólt vágott a jobb felsőbe. 1-4.

A negyedik gól után a csehek már a lefújásért fohászkodtak... Oroszország teljesen megérdemelten győzött, így vezeti az A-csoportot!

 

Euro 2012, A-csoport

Csehország-Oroszország 1-4 (0-2)

Wroclaw, 40803 néző. Vezette: Howard Webb.

 

Csehország: Cech – Gebre Selassie, M. Kadlec, Hubník, Sivok – Rezek (Hübschman 46.), Plasil – Pilar, Rosicky, Jirácek (Petrzela 76.) – Baros (Lafata 86.)

Oroszország: Malafejev – Anjukov, Ignasevics, A. Berezuckij, Zsirkov – Sirokov, Gyenyiszov, Zirjanov – Arsavin, Dzagojev (kokorin 85.), Kerzsakov (Pavljucsenko 73.)

 

Gólszerzők: Pilar (52.) ill. Dzagojev (15., 81.), Sirokov (24.), Pavljucsenko (83.)

 

A mérkőzés szöveges tudósítását >>>ide<<< kattintva tekinthetik meg.

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.