Őrült meccs: Coulibaly triplájával fordított a Debrecen

Tolnai Balázs (FFT)

2012. augusztus 18., szombat 20:30, frissítve: szombat 20:34

Hiába vezetett 2-0-ra a Pécs, Coulibaly mesterhármasával a Debrecen nyert.

Az első félidőt uralta a lelkesen futballozó Pécs, amely többször is megszerezhette volna a vezetést. A Loki enerváltan, ötlettelenül játszott. A fordulás után a megsérült Bajzát Péter helyére beállt Okoronkwo cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd okosan helyezte el a labdát Polekszics mellett. 1-0.

A folytatásban is jobban játszottak a hazaiak, akik újabb csapást mértek a debreceniekre: Zeljkovic szabadrúgását Okoronkwo lőtte Jiri Krejci elé, aki közelről a hálóba bombázott. 2-0.

A második gól után eldönthette volna a meccset a Pécs, ám Bodnár beadása után Nagy Olivér és Grumics helyzetét is hatalmas bravúrral védte Polekszics. Ezt pedig büntette a Loki. A 70. percben Uzoma buktatta Rezest, amiért Andó-Szabó Sándor tizenegyest ítélt. A labda mögé a tavalyi gólkirály, Adamo Coulibaly állt, majd higgadtan a kapuba gurította. 2-1.

Ettől felpörgött a Debrecen, és 75. percben ki is egyenlített: Dibusz jött ki a kapujából, de tisztázásnak szánt fejesét Coulibaly elé irányította, aki 30 méterről kapásból a kapuba emelt. 2-2.

A teljesen szétesett pécsiek kapujuk elé szorultak. A 79. percben Szakály Péter passzolt Sidibéhez, aki estében a hosszú kapufa felé kotorta a labdát, hogy az ott érkező Coulibaly megszerezze mai harmadik találatát. 2-3.

A hajrában a pécsiek mindent megtettek az egyenlítésért, ám nem volt szerencséjük, hiszen Grumics fejese a felső lécen csattant.

 

NB I, negyedik forduló

Pécsi MFC-Debreceni VSC 2-3 (1-0)

Újmecsekaljai Stadion, 4500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Lémon Oszkár, Kiss Zoltán)

 

Pécs: Dibusz – Causic, Krejci, Fodor, Zeljkovic, Bodnár (c), Eke, Wittrédi, Akassou, Grumic – Bajzát.

Debrecen: Poleksic – Nagy, Mészáros, Simac, Korhut, Kulcsár, Szakály, Ramos, Rezes, Bódi, Coulibaly

 

Gólszerzők: Okoronkwo (47.), Krejci (60.) ill. Coulibaly (70., 74., 78. - az elsőt büntetőből)

Sárga lapok: Nagy O. (42.), Okoronkwo (50.), Akassou (61.) ill., Rezes (44.), Boudla (54.), Szakály (74.), Spitzmüller (90.)

 

Cserék: Bajzát – Okoronkwo 35., Kulcsár – Boudla 46., Bódi – Sidibe 58, Ramos – Spitzmüller 81., Bodnár – Harsányi 83.,

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.