Osztoztak a pontokon az ősi riválisok

Tolnai Balázs (FFT)

2012. június 12., kedd 22:40, frissítve: szerda 17:18

Az oroszok szereztek vezetést Dzagojev harmadik Eb-találatával, ám a lengyelek nem adták fel, és a második félidőben Blaszczykovski bődületes góljával egyenlítettek.

A két ország finoman szólva sem szívleli egymást. A mérkőzés előtt így a vérmesebbek összemérték erejüket. Ennek következménye tucatnyi sérült és előállítás lett. Megérte? Részletek itt.

A stadionban szerencsére békés mederben zajlottak az események, no persze nem a pályán. A két csapat igencsak egymásnak esett. Az első félidőben számos bravúrt bemutatott a két kapus, a védelmek kiválóan zártak, így nagyon úgy tűnt, hogy nem láthatnak gólt a nézők. Hála az égnek nem így lett: a 37. percben vezetést szerzett a szbornaja. Arsavin koncentrált sokáig egy bal oldali szabadrúgás előtt, majd az ötösön érkező Alan Dzagojev fejére tekert, aki a hosszú sarokba csúsztatott. 0–1.

 

 

A fordulás után is kiélezett küzdelem zajlott a pályán. Jellemző volt a mérkőzésre, hogy a védők szinte mindig belevetődtek egy-egy lövésbe. Az 57. percben némileg váratlanul villant egyet Jakub Blaszczykowski. A Borussia Dortmund szélsője lerázta magáról őrzőit, majd könyörtelenül bombázott a kapu jobb felső sarkába. 1–1.

 

 

A gól után újra felpörögtek a felek, ám igazán komoly helyzetig nem jutottak. A mérkőzés végén felszólították az orosz szurkolókat, hogy a stadiont húsz percig ne hagyják el. Ezt azzal nyomatékosították a rendezők, hogy az oroszok szektorai előtt felsorakozott mintegy 600 rendőr.

 

Lengyelország-Oroszország 1-1 (0-1)

Varsó, Nemzeti Stadion, 56 070 néző. Vezeti: Stark (német)

 

Lengyelország: Tyton – Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch – Dudka (Mierzejewski, 73.), Polanski (Matuszczyk, 85.) – Blaszczykowski, Murawski, Obraniak (P. Brozek, 90.) – Lewandowski

Oroszország: Malafejev – Anjukov, Ignasevics, A. Berezuckij, Zsirkov – Sirokov, Gyenyiszov, Zirjanov – Dzagojev (Izmajlov, 79.), Kerzsakov (Pavljucsenko, 70.), Arsavin

 

Gólszerzők: Blaszczykowski (57.), ill. Dzagojev (37.)

 

A mérkőzés percről percre tudósítása IDE kattintva tekinthető meg.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.