Pearce megmagyarázta Beckham kihagyását

FFT

2012. július 3., kedd 12:50

A brit válogatott szövetségi kapitánya nem mérlegelt – szakmai döntést hozott.

Máig téma a világsajtóban David Beckham esete, amely felháborította Angliát: Stuart Pearce nem jelölte az olimpiára készülő brit válogatott 18-as keretébe az LA Galaxy sztárját. A londoni játékokon szereplő csapatoknál három 23 éven felüli labdarúgó léphet pályára, a házigazdáknál Ryan Giggs, Craig Bellamy és Micah Richards a túlkoros.

Noha a szigetországban élő szurkolók dühösek, Beckham pedig egyenesen sokkot kapott, Pearce-nek van magyarázata a döntésére.

"Mindenkit figyelmeztetnék arra: nem kizárólag David Beckham vágyott rá, hogy futballozzon az olimpián – mondta a kapitány. – Elismerem, David kihagyása nagy hírértékű elhatározás, de én annak alapján döntöttem, amit a két szememmel láttam. Nem személyeket választottam, és nem az motivált, hogy egyik-másik játékos több nézőt hozhat. Ez szakmai döntés volt. És én maradéktalanul elégedett vagyok a keret összetételével."

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.