Prandelli: Ez az igazi Olaszország!

FFT

2012. június 11., hétfő 08:00, frissítve: hétfő 08:42

Noha akár nyerhetett is volna, mégsem elégedetlen az 1-1-es döntetlennel Cesare Prandelli az olasz-spanyol meccs után.

Az ezernyi bajjal (a Serie A színvonalesése, csökkenő nézőszám, bundabotrány) sújtott olasz futball vasárnap javított valamit a hírnevén a válogatott Spanyolország elleni 1-1-es döntetlenével. Cesare Prandelli csapata nyíltan és bátran játszott, vezetett is a címvédő ellen, és az olasz játékosokon is látszott a lefújás pillanatában, hogy örömmel fogadták a döntetlent. Így látja ezt a szövetségi kapitány is:

„Ez volt az igazi olasz válogatott! - mondta Prandelli a Rai Sportnak. - Beleálltunk az egy az egy elleni szituációkba, nem elégedtünk meg azzal, hogy csak féken tartjuk a spanyolokat. Voltak esélyeink, igaz, hátul néha megnyíltunk. Nagyon sajnálom, hogy mindössze három percig tudtuk megtartani a vezetést, jóval hosszabb ideig kellett volna. Az oroszok elleni meccsel ellentétben most csapatként játszottunk, egységesen, sokkal nagyobb eltökéltséggel. Mindent kiadtunk magunkból. Ez Olaszország!"

Forrás: football-italia.net

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.