Reakciók a Bayern kupafiaskója után

FFT

2012. május 13., vasárnap 07:27, frissítve: vasárnap 07:40

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője nem találta a szavakat, míg Jupp Heynckes, a Bayern München trénere katasztrofális védelmüket emelte ki. Edzők és játékosok nyilatkoztak a Német Kupa döntője után.

 

 

Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője: „Olyan döntő volt, amilyet a dortmundiak kívántak maguknak. Nagyszerűen csinálták a srácok és a döntő pillanatokban hidegvérrel belőtték a helyzeteket. Nem lehet szavakba foglalni, ami itt történt. A csapat mindent beleadott, és mindent megvalósított.”

Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund csapatkapitánya: „Leírhatatlan év volt ez. Megszereztük a Dortmund 103 éves történetének első dupláját. Ez szenzációs. Kezdettől jó volt a morál és a csapatszellem. Egyszerűen minden passzolt.”

----Bayern nyilatkozatok ----

 

 

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője: „Nem sajnálhatjuk magunkat. Koncentrálatlanul kezdtük, aminek már a harmadik percben meg is volt az eredménye. Katasztrofális volt a védekezésünk, nem is érdemeltük meg a győzelmet! Egyértelmű hibákat vétettünk. Ma még csalódottak a játékosok, de a következő szombaton hatalmas cél lebeg a szemünk előtt, remélem, addigra túltesszük magunkat a sokkon.”

Arjen Robben, a Bayern München játékosa: „Lehangoló, ha öt-kettőre vesztesz a Dortmund ellen. Nincs rá magyarázatom. Nagyon fáj, de nem tudunk rajta változtatni. Van még egy mérkőzésünk, arra kell most majd koncentrálnunk.”

---- Joachim Löw nyilatkozata ----

Joachim Löw, a német szövetségi kapitány: „Szorosabb végeredményre számítottam. Az öt-kettő egyértelmű a Dortmundnak, megérdemelten győztek. Ez már sorozatban az ötödik győzelme a Dortmundnak a Bayern felett, ami nem kis teljesítmény. A jó az, hogy a Bayernnek a Bajnokok Ligája-döntő már látótávolságban van, ez összekapja őket és a koncentrációt is visszahozza. És biztos vagyok benne, hogy a Bayern óriási változást fog mutatni, és címmel fejezi be a szezont!

Forrás: sport1.de

A szerkesztő ajánlja