Real: jeles vizsga az El Clásico előtt

FFT

2012. szeptember 30., vasárnap 21:50, frissítve: hétfő 08:32

Nem kezdett jól a Real Madrid a Deportivo elleni bajnokin, a bekapott gól után azonban hamar felébredt, és utána kimondottan simán tartotta otthon a három pontot.

A közelgő spanyol szuperrangadó előtt nagyjából teljesen megtelt a Bernabéu-stadion, így több tízezren láthatták a helyszínen, hogy a Real Madrid lassan és elképzelés nélkül futballozott az első percekben. Ennek ellenére a játék szinte folyamatosan a Deportivo térfelén zajlott, így nem volt benne a játék képében, hogy a vezetést majd a vendégek szerzik meg.

Márpedig így történt, a 15. percben Riki játszotta át magát a madridi védelmen, majd higgadtan a hosszúba gurított, ezzel hatalmas meglepetésre vezetett az újonc a Bernabéuban.

Nem sokáig, a Real Madrid ugyanis váltott a bekapott gól után, és mindenféle gond nélkül zilálta szét a kékek védelmét: a 22. percben már döntetlent állt az eredményjelzőn, ekkor Ángel di Maríát rúgták fel a tizenhatos vonalánál, a megítélt büntetőt pedig Cristiano Ronaldo értékesítette.

A félidő hátralévő részében még két gólt szerzett a hazai együttes, ezzel le is rendezte a lényegi kérdéseket: a 38. percben Di María kotorta közelről a kapuba a labdát, Luka Modric príma átadása után, pár perccel később pedig Cristiano Ronaldo tette még megnyugtatóbbá a Real Madrid vezetését.

A második félidőben valamivel visszafogottabban játszott a címvédő, de így is további kettővel fejelte meg magabiztos vezetését: az 56. percben kisebb meglepetésre Pepe tűnt fel az ellenfél ötösénél, és egy beívelés után könnyedén fejelt a kapuba, az 5–1-es végeredményt pedig Cristiano Ronaldo állította be – a portugál aranylabdás a 82. percben újra tizenegyesből volt eredményes, és megszerezte saját maga harmadik gólját is a találkozón.

Összességében jó kis átmozgató edzésen volt túl a Real Madrid vasárnap este, és jól hangolt a jövő heti, Barcelona elleni rangadóra.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.