Real: jeles vizsga az El Clásico előtt

2012. szeptember 30., vasárnap 21:50, frissítve: hétfő 08:32

Nem kezdett jól a Real Madrid a Deportivo elleni bajnokin, a bekapott gól után azonban hamar felébredt, és utána kimondottan simán tartotta otthon a három pontot.

A közelgő spanyol szuperrangadó előtt nagyjából teljesen megtelt a Bernabéu-stadion, így több tízezren láthatták a helyszínen, hogy a Real Madrid lassan és elképzelés nélkül futballozott az első percekben. Ennek ellenére a játék szinte folyamatosan a Deportivo térfelén zajlott, így nem volt benne a játék képében, hogy a vezetést majd a vendégek szerzik meg.

Márpedig így történt, a 15. percben Riki játszotta át magát a madridi védelmen, majd higgadtan a hosszúba gurított, ezzel hatalmas meglepetésre vezetett az újonc a Bernabéuban.

Nem sokáig, a Real Madrid ugyanis váltott a bekapott gól után, és mindenféle gond nélkül zilálta szét a kékek védelmét: a 22. percben már döntetlent állt az eredményjelzőn, ekkor Ángel di Maríát rúgták fel a tizenhatos vonalánál, a megítélt büntetőt pedig Cristiano Ronaldo értékesítette.

A félidő hátralévő részében még két gólt szerzett a hazai együttes, ezzel le is rendezte a lényegi kérdéseket: a 38. percben Di María kotorta közelről a kapuba a labdát, Luka Modric príma átadása után, pár perccel később pedig Cristiano Ronaldo tette még megnyugtatóbbá a Real Madrid vezetését.

A második félidőben valamivel visszafogottabban játszott a címvédő, de így is további kettővel fejelte meg magabiztos vezetését: az 56. percben kisebb meglepetésre Pepe tűnt fel az ellenfél ötösénél, és egy beívelés után könnyedén fejelt a kapuba, az 5–1-es végeredményt pedig Cristiano Ronaldo állította be – a portugál aranylabdás a 82. percben újra tizenegyesből volt eredményes, és megszerezte saját maga harmadik gólját is a találkozón.

Összességében jó kis átmozgató edzésen volt túl a Real Madrid vasárnap este, és jól hangolt a jövő heti, Barcelona elleni rangadóra.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.