Robbent szidta csapattársa

FFT

2012. július 27., péntek 14:15

Gregory van der Wiel kifejtette véleményét Arjen Robben stílusáról, akivel egy oldalon játszottak az Eb-csoportkörben búcsúzó holland válogatottban, mégsem együtt.

Gregory van der Wiel nem az első, aki kritizálja Robbent önzősége miatt, megtette ezt már Philipp Lahm, Franz Beckenbauer és a német sportsajtó. Hiába, a holland szélső nem változik, ami néha segít aktuális csapatán, néha azonban csak hátráltatja a társakat.

„Tudom, hogy Arjen akár meccseket is eldönthet, az is igaz, hogy a csapat sem volt elég jó. Teljesen más volt az érzés, mint a 2010-es vb-n” – kezdett mondandójába az Ajax jobbhátvédje.

„Mindig előre felé akartam megjátszani a labdát, de ha Robben volt az egyedüli opcióm és ketten-hárman álltak körülötte, mást kellett választanom. Nehéz volt üres embert találni – folytatta Van der Wiel, majd rámutatott mi a legnagyobb problémája a Bayern München szélsőjével. – Ha neki passzolsz és vele szemben van három-négy ellenfél, akkor is megpróbálja egyedül.”

Majd keményen odamondott válogatottbeli csapattársának: „Ő nem olyan játékos, aki képes áldozatokat hozni a jobbhátvédjéért, vagy segíteni neki, még akkor sem, ha két emberre vagyok egyedül. Nekem bezzeg alá kellett magamat rendelni Arjen játékának, ami szokatlan volt számomra. Az a jó, ha a támadásokban és a védekezésben is összejátszunk. Egyszerűen frusztráló volt.”

Forrás: goal.com

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.