Robog az aranyérem felé a Loki

FFT

2012. május 6., vasárnap 20:00, frissítve: hétfő 15:43

Győrben is nyert a DVSC, és 2–1-es sikere minden bizonnyal bajnoki címet ér Kondás Elemér csapatának, amely immár nyolc ponttal vezeti a tabellát.

Hiába szerzett vezetést, és hiába futballozott veszélyesebben a Győr a Debrecen ellen, a listavezető fordított, és elhozta a három pontot az ETO-parkból – a Loki közel került ahhoz, hogy a szezon végén bajnoki címet ünnepeljen, hiszen immár nyolc pont az előnye a tabellán, és már csak három fordulót rendeznek az NB I-ben.

A bajnoki döntőnek aposztrofált találkozó eleinte gyenge iramot hozott, de egy pazar találat emlékezetessé tette az első félidőt: Marko Dinjar szerzett labdát a vendégek 16-osa előtt, Pátkai Máté pedig középről a bal szélre ívelte azt, ahol Varga Roland érkezett, és állítgatás nélkül, kapásból a rövid sarokba lőtt. Sokáig ugyanakkor nem örülhetett a hazai publikum, mert Selim Bouadla kapu elé csavart 30 méteres szabadrúgásánál Sztevanovics kapus elvétette a labdát, amely a kapu közepében landolt.

A szünet után aktívabb volt a Győr, mégis a DVSC nyerte meg a meccset: Bouadla jobb oldali szögletét ezúttal is csúnyán elnézte a kirepülő Sztevanovics, a lecsorgó labda Adamo Coulibaly elé pattant, aki közelről, bevetődve az üres kapuba lőtt.

Groteszk helyzet, de a debreceniek mellett minden bizonnyal a címvédő Videoton örült még a Loki sikerének, hiszen így – jobb gólkülönbségének köszönhetően – megtartotta második helyét, és mivel a következő fordulóban Vidi–ETO meccset rendeznek, stabilizálhatja "ezüstérmes" pozícióját a tabellán.

A Debrecen jövő héten a Péccsel játszik, és bajnoki címet is ünnepelhet.

Győri ETO–DVSC 1–2 (Varga R. 32. ill. Bouadla 38., Coulibaly 64.)

Pintér Attila:

"Bebizonyították a játékosok, hogy most is mindent elkövettek azért, hogy megnyerjék a mérkőzést. Nehéz higgadtnak maradni, mert mindig csak azt nézik, hogy gólt kap a csapat, de meg kellene azt is vizsgálni, hogy miből. A mérkőzés elején Trajkovics bebújt a védő elé a 16-oson belül és szemen ütötték. Szerintem ez tizenegyes és kiállítás – mások szerint nem. Aztán a debreceniek első gólja előtt nem volt fault. A második félidőben volt két lecsorgó labda, ellenfelünk ezt belőtte, mi nem. Ezután is mindent megtett a csapat, de ez nem volt elég. Még egyszer hangsúlyozom, nehéz higgadtnak maradni. A Ferencváros ellen ott volt az egyenlítő gól a 87. percben, a Kecskemét elleni mérkőzésen a 11-es, és aztán jött a mai meccs, ahol megint nem kaptunk egyenlő feltételeket. Így nagyon nehéz a lelket tartani a játékosokban, hiszen ők is érzik, hogy mit vétettek ellenünk. Ők csak futballozni akarnak, de nem hagyják őket, úgy, ahogy szeretnének.”

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.