Ronaldinho megint a válogatottban

FFT

2012. február 14., kedd 15:35

Tavaly őszi visszatérése óta szinte kihagyhatatlan a brazil válogatott keretéből az egykori aranylabdás Ronaldinho. Nem úgy Kaká vagy éppen Robinho.

A brazil válogatott Bosznia-Hercegovina válogatottja ellen lép majd pályára barátságos meccsen Svájcban. A február 28-án megrendezendő összecsapásra 23 fős keretet hirdetett a szövetségi kapitány, Mano Menezes.

Ronaldinho annak ellenére került ismét a csapatba, hogy a Flamengóval nem sziporkázik az utóbbi időben. Kakán még az a tény sem segített, hogy újabban rendszeresen számol vele José Mourinho a Real Madridban.

Tavaly október óta egyébként ez lesz az első alkalom, hogy Menezes minden játékosára, az európaiakra és a hazai klubban szereplőkre egyaránt számíthat majd.

A brazilok kerete:

Kapusok: Júlio César (Internazionale), Diego Alves (Valencia), Rafael (Santos)

Védők: Daniel Alves (Barcelona), Danilo (FC Porto), Marcelo (Real Madrid), Adriano (Barcelona), Alex Sandro (FC Porto), Dedé (Vasco da Gama), Thiago Silva (AC Milan), David Luiz (Chelsea), Luisao (Benfica)

Középpályások: Fernandinho (Sahtar Donyeck), Sandro (Tottenham), Paulo Henrique Ganso (Santos), Lucas (Sao Paulo), Elias (Sporting), Hernanes (Lazio), Ronaldinho (Flamengo)

Csatárok: Neymar (Santos), Hulk (FC Porto), Jonas (Valencia), Leandro Damiao (Internacional)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.