Ronaldo finom kritikája

FFT

2012. július 7., szombat 17:31, frissítve: szombat 17:40

A legendás brazil támadó részben Vicente del Bosque taktikáját vonta kérdőre, amikor azt mondta: a labdarúgásban mindig is helye volt a klasszikus csatárnak, őt nem győzte meg spanyolok újítása.

Mint ismeretes, a spanyol válogatott ezen az Európa-bajnokságon jórészt klasszikus csatár nélkül lépett pályára, helyette inkább egy újabb középpályást rakott a csapatba Vicente del Bosque. A döntést azóta többen kritizálták, de végül alulmaradtak, a spanyol válogatott ugyanis megnyerte a tornát az újfajta felállással.

Ronaldót azonban ez sem győzte meg, a brazil azt mondta: „A labdarúgás megújult, és szerintem Spanyolország klasszikus 9-es nélkül is csodálatos futballt mutatott be. Jól ismerem Vicente del Bosquét, ő mindig nevezetett egy igazi 9-est csapatába: szerintem ez a poszt örökké létezni fog” – fogalmazott Ronaldo.

Az egykori aranylabdás játékos később azt is elmondta, inkább szurkol a Real Madridnak, mint a Barcelonának, azt azonban elismeri, hogy jelenleg Messi a világ legjobbja – tehát nem Cristiano Ronaldónak adná az Aranylabdát.

Forrás: Marca

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.