Ronaldo interjút adott

FFT

2012. május 17., csütörtök 20:15, frissítve: csütörtök 20:15

A Real Madrid korábbi sztárcsatára meglátogatta José Mourinho csapatát, majd a De Maria étteremben válaszolt a Marca kérdéseire.

Milyen érzés visszatérni Madridba és látni, hogy a csapat bajnoki címmel koronázta meg teljesítményét?
Nagyon boldog vagyok, gratulálni kell nekik, hiszen megérdemelték. A Real volt a bajnokság legjobb csapata, hihetetlen szezont produkált, lenyűgöző statisztikai adatokkal. Köszönettel tartozom Florentino Perez Elnök Úrnak, amiért meghívott a Bernabéu páholyába, hogy végignézhessem a bajnoki cím átadásának ceremóniáját. Nagyon elérzékenyültem látva az ünneplést és a Bernabéu stadion varázslatos atmoszféráját.

Hogyan írná le a Real Madrid idei teljesítményét?
Elég, ha annyit mondok, hogy jobb volt a Barcelonánál - és ez sokat elmond róla, hiszen egy nagyon erős ellenfelet győzött le. Jogosan nyerték meg a La Ligát, mert a realosok diadalmaskodtak a legtöbb mérkőzésen, sorra döntötték meg a különböző rekordokat és a Nou Camp stadiont is győztesen hagyták el.

Gondolja, hogy a siker kovácsa elsősorban Mourinho volt?
Ez az egész csapat és az edzői stáb munkája. Az is igaz, hogy Mourinho egy zseniális edző. Ezt már több korábbi játékosa is mondta nekem, akikkel tudtam beszélni. Sokat tesz hozzá a sikerhez. Nem normális dolog ennyi címet nyerni, ráadásul négy különböző országban.

 

 

Örült volna neki, ha valaha is Mourinho lett volna az edzője?
Igen, egyértelmű hogy örültem volna. Ő az egyik legjobb.

---- Oldal címe ----

Mi a véleménye Cristiano Ronaldo szezonjáról?
Ő egy fantasztikus játékos. Rengeteg gólt szerzett ebben az idényben és azalatt a rövid idő alatt, amit a Királyi Gárdánál töltött, máris beírta magát a madridi történelemkönyvekbe. Nagyon nagy játékos.

Tudna választani, hogy ki a legjobb? Cristiano Ronaldo vagy Messi?
Egyenlőek. Messi és Cristiano a világ legjobbjai.

Mit gondol, Mourinho Real Madridjának győzelmi ciklusa most kezdődik?
Ebben az évben nagyon jól játszottak, megnyerték a bajnokságot és a Bajnokok Ligájában az elődöntőig meneteltek, ahol büntetőkkel estek ki. Kár érte. Azonban ez egy jól kialakított csapat, ami továbbra is örömet fog okozni szurkolóinak. A csapatösszhang a lényeg. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy címeket nyerj. Én úgy vélem hogy a következő szezonban ismét nyerni fognak, hiszen látható, hogy még tudnak fejlődni.

Megnyerhetik a régóta várt tizedik BL-trófeát?
Igen. Az idei évad során nagyszerű munkát végeztek a BL-ben és büntetőkkel estek ki a Bayern ellen. Az olyan, mint a lottó. Közel voltak hozzá hogy döntőt játsszanak, de még így is nyertek egy fontos címet. A La Liga különleges, főként hogyha a Barcelonát kell megelőznöd ahhoz, hogy megnyerd.

Kötődik még valamilyen szinten a Real Madridhoz?
Amikor csak tudok, megpróbálok ellátogatni Madridba, hiszen sok barátom van itt, de nagyon messze élek a spanyol fővárostól és most egyéb elfoglaltságaim is vannak. Például tag vagyok a világbajnoki szervezésért felelős helyi bizottságban.

Tud valamit Neymarról? Szeretne a Real Madridba jönni? Eligazol az idei átigazolási időszakban?
Neymar boldog Brazíliában, jól játszik és még továbbra is fejlődni fog. Nem hiszem, hogy a 2014-es VB előtt eligazolna.

Mivel foglalkozik mostanság?
Továbbra is a labdarúgás világában dolgozom. A FIFA kiválasztott engem, hogy legyek tagja a helyi bizottságnak, ami hazám VB-rendezéséért felelős. Tudok segíteni például infrastrukturális-, pénzügyi- vagy organizációs ügyekben. Továbbá a Brazil Labdarúgó Szövetség tanácsadója is vagyok.

Elégedett?
Igen, az életem egy új fejezetéhez jutott, mikor szögre akasztottam a stoplist. Nem könnyű abbahagyni ezt a játékot, azonban egyszer mindennek eljön az ideje és ezt el kell fogadni. Most másképpen élvezem a futballt. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

Kapcsolatban áll a többi „Galaktikussal”?
Néha beszélek velük. Tudom, hogy Roberto Carlos jól érzi magát Moszkvában, élvezi az új állomáshelyét. Én most egy kicsit elfoglalt vagyok, de nem felejtettem el őket.

Forrás: madridista.hu

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.