Sajtóvisszhang a Real-Bayern másnapján

FFT

2012. április 26., csütörtök 16:29

A világsajtó a Bayern Münchenből Manuel Neuer és Bastian Schweinsteiger teljesítményét emeli ki, mgí José Mourinho nyakába varrnák a Real Madrid bukását.

Spiegel (német): „Fantasztikus este volt ez a klubnak, a Bundesligának és a Német Labdarúgó-szövetségnek.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung (német): „Óriási alakítás, ami a klub történetének közel az egyik legszebb estéje lesz nemzetközi szinten.”

Marca (spanyol): „Kettő-nullánál tizenöt perc után közelinek tűnt a döntő, aztán milyen messze került. A Real egy történelmi esélyt szalasztott el, a tízedik győzelem elnapolva.”

El Mundo (spanyol): „Kiestek! Gómez már korábban eldönthette volna. Schweinsteiger megpecsételte a fehér kudarcot a Bajnokok Ligájában. Ezután újra a Cibeles-kúthoz mentek, de most azért, hogy megkeressék Sergio Ramos labdáját. Mind tudjuk: mindenki futballozik, de a végén mindig a németek győznek.”

---- Angol, olasz sajtóvisszhang ----

The Independent (angol): „Kiszállt a Realból a lélek, mikor a Bayern saját döntőjébe került. A Bayern München saját hálószobájában verte meg Mourinho csapatát. Most a Chelsea-n a sor, hogy ugyanezt véghezvigye, ha meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját.”

The Mirror (angol): „Esélytelen, José. A Bayern megakadályozta, hogy Mourinho és a Chelsea újra találkozzon. Bastian Schweinsteiger és a kapus, Manuel Neuer voltak a hősök a Real Madrid elleni BL-elődöntőben. Schweinsteiger értékesítette a tizenegyest, miután Neuer két lélegzetelállító védést mutatott be Cristiano Ronaldóval és Kakával szemben.”

Gazzetta dello Sport (olasz): „Ciao, Mou!  Kiegyenlítette a Bayern a számlát! Ez a Real számára a világ végéhez hasonlítható. Neuer szenzációsan védett!”

Corriere della Sera (olasz): „A Real és Mourinho térdre ereszkedett. A Bayern a Chelsea-vel találkozik a döntőben. Micsoda kudarc ez a Realnak!”

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.