Schweinsteiger összeomlott a címlapon

FFT-Szilágyi László

2012. május 20., vasárnap 16:56

A FFT dajdajozó angolokkal találkozott a müncheni éjszakában. A helyieket láthatóan sokkolta, hogy nem a Bayern nyerte a BL-döntőt. A napközben dugig telt Marienplatzra éjfél után már senki sem volt kíváncsi.

A müncheniek nem kértek az angol ünnepből, a belváros legtöbb étterme éjfélkor bezárt. A szorgalmas angol addig kutatott, míg megtalálta a legjobb helyet. Így jött a képbe a pályaudvar mögötti török étterem, ahol ipari mennyiségben folyt a sör. A Chelsea-drukkerek csillapíthatatlan vágyat éreztek, hogy átmulassák az éjszakát. A kötelező házi feladat könnyen ment, közben erőteljes hanghatásokkal jelezték, hogy lehetnek bárhol is a földön, a Chelsea az Chelsea, Frank Lampard és John Terry valóságos hérosz, az angol duóhoz felzárkózott a döntőben parádézó Didier Drogba.

 

 

A német lapok címlapján Bastian Schweinsteiger a főszereplő. Az ország Schweinije, aki Madridban az utolsó, győzelmet érő büntetőt lőtte biztosan a kapuba, szombat este Petr Cech érintésével csak a kapufát találta el a 11-es pontról. Aztán jött Drogba és a Chelsea-é lett a BL-serleg.

A Bild am Sonntag osztályozza a két csapat játékosait. Az ötös skálán Thomas Müller és Didier Drogba a két legjobb a mezőnyben, a többiek kettest vagy hármast kaptak a szakírótól. A négyoldalas elemzés középpontjában a tragikus hős, Bastian Schweinsteiger. Madridban őt ünnepelte a sajtó, most magába roskadva fotózták az Allianz Arena gyepén. Így múlik el a világ dicsősége...!

Így írtak a külföldi újságok a BL-döntőről

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.