Simán nyert, így bajnok lett a Real Madrid!

FFT

2012. május 2., szerda 23:59, frissítve: hétfő 16:15

Négy év szünet után megvan a Real Madrid 32. bajnoki címe, az Athletic Bilbao hiába fogadkozott nagyon, a meccshez érdemben vajmi keveset tudott hozzátenni. A vége 0–3, az ünneplés csütörtökön kezdődhet Madrid főterén.

A Barcelona győzelme miatt a Real Madrid játékosai tudták, hogy este csak akkor lehet ünneplés a Cibeles téren, ha sikerül idegenben legyőzni a hazai pályán különösen veszélyes Athletic Bilbaót. A fővárosiak az elvárásoknak megfelelő szellemiségben indították a meccset, az első három-négy perc tulajdonképpen úgy telt el, hogy az amúgy kreatív hazaiak a labdával sem nagyon találkoztak, és folyamatosan a kapujuk elé szorultak.

A 11. percben nagyon közel került a vezetéshez a nagy elánnal próbálkozó Real Madrid, a válogatott középpályás, Javi Martínez a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt: Cristiano Ronaldo látszólag magabiztosan állt a büntetőpont mögé, ám ahogy a Bayern München ellen tette, most sem célzott pontosan, a középre tartó lövést Gorka Iraizoz viszonylag könnyedén hatástalanította.

Nem sokkal később már nem menekülhetett meg az Athletic Bilbao, a 16. percben kis területen passzolgattak a madridiak, az akciót pedig Gonzalo Higuaín fejezte be góllal egy tökéletes tekerést követően. 0–1

Négy perccel később másodszor is betalált a „királyi gárda”, egy villámgyors kontra végén Cristiano Ronaldo lőtte át a labdát a túloldalon érkező Mesüt Özilhez, aki higgadtan helyezett a baszkok kapujába. 0–2

 

A Real-szurkolók már a meccs közben ünnepelhettek

 

A fordulás után sem változott nagyon a meccs képe, a Real Madrid bár simán vezetett, figyelme egy percig nem lankadt, emiatt nem is volt esélye az ellenfélnek: a meccs akkor dőlt el végleg, amikor az 50. percben Cristiano Ronaldo fejese utat talált a baszkok kapujába, amivel már három gól volt a madridiak előnye. 0–3

Később még mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de igazán érdemleges esemény már csak a 72. percben történt, amikor egy látszólag teljesen vétlen kezezés miatt Javi Martínez megkapta második sárga lapját is a meccsen, így a játékvezető kiállította.

Az utolsó percben Cristiano Ronaldo megszerezhette volna második gólját a meccsen, ám tiszta helyzetben nagyon gyengén lőtte meg a labdát, amit így könnyedén ölelt magához az Athletic kapusa. A kihagyott helyzetet amúgy jól láthatóan nehezen emésztette meg a portugál aranylabdás, még a lefújás után is percekig sérelmezte, hogy a hazai közönség főleg a második félidőben végig gyalázkodott vele szemben.

A Real Madrid örömét azonban érthetően ez sem tudta elrontani, José Mourinho a harmadik nagy bajnokságban is csúcsra vezette csapatát, csütörtökön már mámoros hangulatban kezdődhet az ünneplés a Cibeles téren.

Athletic Bilbao–Real Madrid 0–3 (0–2)
Gólszerzők: Higuaín (16.), Özil (19.), C. Ronaldo (50.)

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.