Sírból hozta vissza az agyonnyert meccset Portugália + Videó

FFT

2012. június 13., szerda 20:00, frissítve: szerda 23:07

Horrormérkőzés a halálcsoportban! Dánia 2–0-ás hátrányból még fölállt, de a portugál válogatotté volt az utolsó – gól.

A 41. percig úgy tűnt, hogy feltámadt a halálcsoport eddig gyengélkedő válogatottja, és Nanival sem egy enyhe napszúrás mondatta a Dánok elleni mérkőzés előtt: Portugália a döntőbe juthat...

Noha Paulo Bento csapata azzal a tudattal lépett pályára a portugál válogatottat évek óta sakkban tartó dánok ellen, hogy amennyiben kikap az északi együttestől, búcsúzik a tornától, felszabadultan, dinamikusan kezdte a meccset, és előbb Pepe pazar fejesével, majd Postiga szép góljával szerzett vezetést.

Pepe gólja:Postiga gólja:Cristiano Ronaldo és Nani is elemében volt, mindkét klasszis motiváltan futballozott, ahogy a portugál válogatott is jobbik arcát mutatta. A labdarúgásban ugyanakkor aranyszabály, hogy a 2–0-ás vezetés nem életbiztosítás, és ezt Portugália ezúttal tapasztalta: az első félidő hajrájában Krhon-Dehli fejelte Bendtner elé a labdát, aki kozmetikázott az eredményen.

Bendtner gólja:A második 45 percben pedig a dánok játéka is tetszetősebb lett, Morten Olsen együttese följebb tolta a védelmét és türelmes akciókat vezetett.

És bár a portugáloknak volt ziccere (Cristiano Ronaldo háromszor is eldönthette volna a találkozót), úgy tetszett, Bendtner újabb fejese pontot ér Dániának.

Bendtner gólja:Portugália azonban feltámadt, a játékosok még egy utolsó rohamot indítottak a győzelem, s a továbbjutási remények életben tartása érdekében, és – Silvestre Varela találatával – megszerezték a győzelmet.

Varela gólja:A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.