Sousa elégedett, a szlovák edző a Vidit dicséri

FFT

2012. július 19., csütörtök 23:03, frissítve: csütörtök 23:12

A Videoton vezetőedzője a Slovan Bratislava elleni találkozó után értékelte az 1–1-es döntetlent, és már a visszavágóra is előre tekintett.

Paulo Sousa a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, a Videoton mindenképpen gólt akart szerezni. Végig nagyra becsülték a Slovant, és tudták, hogy erős ellenféllel állnak szemben, éppen ezért hálával tartozik a játékosainak, akik nagyon fegyelmezetten tették a dolgukat. Tudja, hogy ez még csak a párharc első kilencven perce volt, a visszavágóig egy hét pihenő és felkészülési idő áll rendelkezésre.

Kérdésre válaszolva elmondta, az értékes döntetlent azért sikerült elérni, mert a csapat egyre érettebb lett, a különböző helyzetekben jól reagál, tudja, mikor kell felpörgetni a játékot, mikor visszavenni, és a kapott gól után is tette a dolgát. Arra a felvetésre, hogy kis szerencsével akár nyerhető is lett volna a mérkőzés, azt válaszolta, hogy ezért mindent megtett a csapat, természetesen mindig nyerni szeretnének. Ma is keményen dolgoztak a győzelemért a játékosok, de nem sikerült, ennek ellenére elégedett a teljesítménnyel. Tovább kell dolgozni, hogy az apró részleteken még javítani tudjanak a visszavágón - jelezte a Videoton mestere.

Arra, hogy még most is a Slovant tartja-e esélyesebbnek azt válaszolta, hogy mindenképpen a szlovákok vágtak neki nagyobb esélyekkel a körnek, s pontosan tudja, hogy az ellenfél edzője és játékosai rendkívül tapasztaltak.

Lapozz tovább a szlovák vezetőedző nyilatkozatára!

---- 2. oldal ----

Az ellenfél vezetőedzője úgy kezdte sajtótájékoztatóját, hogy az eredmény igazságos, játékosai jól játszottak, viszont nagy árat fizettek azért, hogy a gól után kiengedtek. Vladimir Weiss kiemelte, kitűnően felkészült egymásból a két csapat, és a Videoton is remek együttes. Játékosai nagy csapatokban játszottak, a keret nagy része akadémiáról került ki, így benne van, hogy még nagy dolgokra lesznek képesek - emelte ki a sajtótájékoztatón.

Arra az újságírói kérdésre, hogy meglepte-e a Videoton jó teljesítménye úgy válaszolt, hogy a székesfehérváriak kitűnő csapatot alkotnak, költségvetésük háromszorosa a Slovanénak, az edzője, Paulo Sousa nagyon ambiciózus, így leginkább azon van meglepődve, hogy nem a Videoton lett a magyar bajnok.

Szerinte csapata kilátásai a visszavágóra nézve nem feltétlenül rosszak, a Videoton nyomás alatt van, otthon nagyok az elvárások. De nem lesz könnyű dolga a Slovannak - zárta Weiss.

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.