Sousa ízekre szedi a "hazudós" László Csabát

FFT

2012. augusztus 6., hétfő 18:22, frissítve: szerda 10:55

A litván válogatott kapitánya a Harmadik Félidőben mondta azt, hogy személyes ismerőse a Videoton edzőjének, és közben a tévén keresztül adott tanácsot a portugál mesternek. Nos, a válaszra sem kellett sokáig várni: Sousa nyilatkozatából kiderül, aligha találkozott László Csabával, akivel akkor beszélt telefonon, amikor az erdélyi tréner kérte, ajánlja be a Swansea vezetőségének...

László Csaba is vendége volt a Harmadik Félidő vasárnap esti műsorának.

 

Arról emlékezhetünk a litván válogatott szövetségi kapitányára, hogy előbb Lothar Matthäus segítője volt a válogatottnál, majd a Fradi edzője lett – amely csapat kispadján először a zöld-fehérek Sopron elleni kupadöntőjén arra biztatta játékosait, hogy törjék el a rivális futballisták lábát, de sokakban az a kép is élénken élhet, amikor a Ferencváros egyik kínos eredménye után ott zokogott a kispadon, és a szurkolók vigasztalták.

 

 

László Csaba megosztotta a magyar közvéleményt magyarországi pályafutása alatt, igyekezett magát mindig pozitív színben feltüntetni, holott akik ismerik „előéletét”, tudják: noha azt híresztelte, hogy a Borussia Mönchengladbach utánpótlás-igazgatója volt, valójában az egyik U-csapat edzőjének munkáját segítette, miközben a helyi autógyárban dolgozott.

 

Skóciában viszont tényleg sikeres karriert futott be, bár nem elsősorban azért maradt meg a Hearts-hívek emlékezetében, mert harmadik helyre vezette a gárdát, és az év edzőjének is megválasztották, hanem azért, mert folyamatosan konfrontálódott – ellenféllel, játékvezetővel saját klubjának tulajdonosával került rendszeresen konfliktusba.

Ezért furcsa, hogy vasárnap többek között arról is beszélt a futballműsorban, hogy egy külföldi edzőnek azonosulnia kell a közeggel és törekedni arra, hogy elfogadja a helyi viszonyokat. Hangsúlyozzuk, bárhol is tevékenykedett, forrt körülötte a levegő!

 

„Aki tiszteletet ad, csak az várjon tiszteletet. Tisztelned kell tehát azt a közeget, amibe kerülsz! Ne egy emberhez alkalmazkodjon több millió ember, hanem az egyénnek kell alkalmazkodnia a több millióhoz.”

Mindezt Paulo Sousa magyarországi munkája kapcsán mondta, amely véleményt a műsorvezető mindenáron ki akarta szedni belőle. Mi több a provokáció olyannyira sikeres volt, hogy a litván kapitány tanácsot is adott a Vidi mesterének.

„Azt tanácsolnám Paulónak, hogy egy kicsit változtasson. Egy picit jobban oda kell figyelnie a magyar közegre. Mi nem vagyunk olyan rossz edzők, emberek és futballisták. Ez a közeg van, ebben kell neki is a legjobb eredményeket elérnie” - mondta, majd nyomatékosította: jól, személyesen ismeri Sousát.

 

Nos, hétfőn a Videoton edzője megcáfolta mindezt: Sousa nyilatkozatában elárulja, sosem találkozott a litván kapitánnyal, pusztán telefonon beszélt vele, akkor, amikor László Csaba arra kérte, ajánlja be a Swanseahoz…

Lapozz Sousa válaszért!

---- Íme, Sousa válasza ----

"Hallottam, hogy egy bizonyos László Csaba rólam is beszélt a Harmadik Félidő című műsorban, és azt állította, jól ismer engem. Nos, először azt sem tudtam, hogy kiről van szó, de amikor visszanéztem a műsort és utánanéztem a nevének, rájöttem, ki ez az edző. Már ebből is egyértelmű, hogy nem tartozik azok közé az emberek közé, akik komoly hatást gyakoroltak rám, nem emlékszem, hogy valaha találkoztam volna vele, mindössze kétszer, telefonon beszéltünk. Nem én adtam meg neki az elérhetőségemet, mástól kapta meg a számom, és akkor hívott, amikor eljöttem Swanseaból, s a Leicester City menedzsere lettem. Arra kért, hogy legyek olyan szíves, és ajánljam be a Swansea vezetőségénél. Magyarán hazugság, hogy jól ismerjük egymást, felháborítónak tartom, hogy élő adásban ilyen valótlanságot állít – miközben veszi a bátorságot, és rólam formál negatív véleményt. Az ilyen emberekre mondják: igazi túlélők… Azt nyilatkozzák, amit mások hallani akarnak, hogy őket mindenki pozitív figuraként könyvelje el. Amikor igyekeztem információt szerezni róla, azt is megtudtam:  László Csaba az a típus, aki oda piszkít, ahonnan eszik. Láthatjuk, az igazmondás is távol áll tőle."

forrás: vidi.hu

Forrás: vidi.hu

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.