Szépen, 230. góljával búcsúzna Henry

FFT-MTI

2012. február 14., kedd 12:08

Szépen akar búcsúzni az Arsenaltól Thierry Henry, a londoni labdarúgócsapat gólrekordere, aki ha betalál szerdán az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben, akkor 230. alkalommal lesz eredményes az Ágyúsok színeiben.

A 34 éves francia támadó az amerikai profiligában (MLS) szereplő New York Red Bullstól érkezett kölcsönbe korábbi sikerei helyszínére január 6-án, s azóta három mérkőzésen is eredményes volt, ebből kétszer - legutóbb szombaton a Sunderland ellen - győztes gólt szerzett. A milánói fellépés után, csütörtökön utazik vissza az Egyesült Államokba.

Az Arsenal történetének legeredményesebb játékosa összesen 229 találatot jegyez a londoniak mezében, az európai kupákban pedig 84 találkozón 42 gólt szerzett piros-fehér színekben.

„Nagyon remélem, hogy szerdán a BL-ben még szerez nekünk kellemes meglepetést - mondta Arsene Wenger, az Arsenal francia vezetőedzője Henry szombati győztes gólja után. Egy kifejezetten nehéz mérkőzésen döntötte el a három pont sorsát, ebből is látszik, fizikailag még mindig olyan szinten van, hogy bármelyik európai bajnokságban futballozhatna."

A világ- és Európa-bajnok csatár a szombati Premier League-összecsapás után azt mondta, mérkőzésről mérkőzésre többet akar kihozni magából, s így lesz ez szerdán a San Siróban is.

„Mindig azt mondogatom magamban, hogy ennél is jobb tudsz lenni - nyilatkozta a 123-szoros válogatott futballista. - De nem akarok jósolgatni, a milánói találkozó lefújását követően majd kiderül, sikerült-e ismét úgy teljesítenem, ahogyan azt elvárom magamtól."

A Milan-Arsenal mérkőzés szerdán 20:45 órakor kezdődik, a játékvezető Kassai Viktor lesz.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.