Szuper Videoton, kóbor Sousa

FFT

2012. július 11., szerda 23:15, frissítve: szerda 23:52

A Videotonnak sikerült legyőznie a Debrecent a szakadó esőben. De hova tűnt Paulo Sousa?

A Videoton mindent megpróbált, a Garancsi István tulajdonosnak oly kedves természetjáró mozgalmat népszerűsítő Országos kéktúra-molinót hoztak a kezdésre az arra rendelt kisgyerekek, és végre sikerült, sikerült legyőzni a Debrecent.

A kezdés előtt egy Disznó Kondás-feliratú kék zászlócskát lopott az egyik biztonsági alkalmazott, a Loki-edző vezetéknévvel alkotott, viccesnek még csak véletlenül sem nevezhető szójáték ezek szerint kicsapta a biztosítékot a szervezőknél.  Nos, így kezdődött, pedig ekkor még el sem kezdődött a Szuperkupáról döntő mérkőzés, ami elvileg kiváló lehetőség volt a Videotonnak és a Debrecennek egyaránt, hogy gyakoroljon egyet a jövő heti nemzetközi kupameccsre.

A Debrecen nagyon bekezdett az elején, egy bántóan szörnyű eladott labdával ment el a szélen …. és a betett labdát csak nem tudták eltakarítani a hazai védők, jött Bódi Ádám és bevágta a Loki vezető gólját. A Videotont, ha meg nem is fogta a gól, de képtelen volt kibontakozni a tudatosan játszó Debrecen ellen. Mitrovics keresztlabdáira nem volt induló ember, Sándor Györgyöt Szakály Péter vette le a pályáról. Walter nem találta a helyét a bal oldalon, jóllehet labdát sem kapott. Egyedül Gyurcsó Ádámban mocorgott valami. Szolnoki Roland, az ifista korában védekező, néha támadó középpályás, idegenül mozgott a jobbhátvéd posztján. A Vidi ment előre, a Debrecen ügyesen kontrázott, teljesen tudatosan a Videoton jobb oldalát támadta, ahol Szolnoki valóban sebezhetőnek tűnt. Újabb debreceni gólt is látott a Sóstói Stadion, de Coulibaly lesről csúsztatott a kapuba.

A második félidőre több minden változott: például nem jött ki a folytatásra Paulo Sousa és Tóth Balázs, majd percek múlva Szolnokinak is véget ért a Szuper-kupa. A Videoton edzője sokat perelt Bognár Tamás játékvezető segítőivel, akik többször is figyelmeztették, viszont nem küldték el a padtól. Ennek ellenére nem jött ki a folytatásra. Ettől vagy nem, de a Videoton – elsősorban a fiatal Kovács István beállása után - határozottan feljavult, a jobb mellett a balt is használta, és helyzeteket is kialakított a „hazai” csapat. A Loki túlságosan is ráült az egygólos vezetésére, a kontráiból kimúlt az ötlet, a Videoton Kovács szerencsés góljával kiegyenlített.

Kondás Elemér Ramosszal akart frissíteni, aztán beküldte Sidibét is, aki hosszú idő után játszott tétmeccset Magyarországon. A Vidinél bejött a házi gólkirály, Nikolics Nemanja. Így kezdődött a meccs legélvezhetőbb része. Mindkét csapat ment előre, ekkor kapták a legtöbb sárga lapot a játékosok, újabb gól már nem született. A tizenegyeseket a Videoton lőtte pontosabban és megnyerte a Szuperkupát.  De hova tűnt Paulo Sousa?!

SZUPERKUPA-DÖNTŐ
DEBRECEN - VIDEOTON 1–1 (1–0) tizenegyesekkel 3–5
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 5000 néző. Vezeti: Bognár T. 
DEBRECEN: Novakovics – Nagy Z., Mészáros N., Simac, Korhut – Rezes (Farkas II B., 85.), Szakály P., Varga J., Bódi – Kulcsár T. ( Ramos, 77.), Coulibaly (Sidibe, 67.)
VIDEOTON: Bozsovics – Szolnoki (Brachi, 56.), Caneira, Vinícius, Stopira (Nikolics, 71.) – Mitrovics, Tóth B. (Kovács I., a szünetben) – Gyurcsó, Sándor Gy., Walter Lee – Torghelle
Gólszerző: Bódi (2.), ill. Kovács (72.)

 

 

A szakadó esőben a kupát nem a játékosok, hanem Garancsi István, a Videoton tulajdonosa (félig takarásban) vette át Berzi Sándortól


Percről percre tudósításunk a mérkőzésről ide kattintva olvasható.

 

Fotó: Makádi Péter

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.