Thiago Silva a legjobb brazil játékos

FFT

2012. január 2., hétfő 11:24, frissítve: kedd 18:53

Thiago Silva kapta idén a sambafoot.com trófeát, vagyis ő lett az év legjobb brazil játékosa.

Silva fantasztikus évet tudhat maga mögött, klubjával megnyerte az olasz bajnokságot és a szuperkupát is, meccsről-meccsre csapata egyik legjobbjaként. Bátran kijelenthető, hogy jelenleg a világ egyik legjobb belső védője, aki a Milan egyik legnagyobb kincse és akiért számos klub szívesen áldozna euró tízmilliókat.

A Sambafoot.com olvasói, futball szakértők és korábbi brazil válogatott játékosok közös szavazata alapján 2011-ben ő lett a legjobb brazil játékos.

Ő a harmadik játékos, aki Serie A-ban szereplő csapatból érdemelte ki ezt az elismerést. Kaká 2008-ban Milan-játékosként, Maicon pedig 2010-ben az Inter futballistájaként kapta meg a díjat.

Thiago Silva a szavazatok 16.33%-val végzett az élen, megelőzve a Barcelona játékosát Dani Alvest (15.56%) és a portói Hulkot (14.41%). Robinho és Alexandre Pato a 9. és a 10. helyez végeztek.

„Ő a világ egyik legjobb belső védője. Technikailag képzett, erős játékos, aki remek helyezkedési érzékkel rendelkezik, és ez teszi a világ egyik legjobbjává a posztján." – mondta róla az 1994-ben világbajnoki címet szerző Cláudio Taffarel.

„Nagyszerű védő, akivel egyenértékű jelenleg nincs a világon ezen a poszton. Biztosan ott lesz a 2014-es brazil csapatban." – nyilatkozta a szintén 94-es győztes Branco.

„Biztosan ő lesz a két belső védő egyike, aki szerepel majd a 2014-es világbajnokságon a brazil válogatottban. Kiérdemelte a helyét a csapatban és kiváló kapitány lesz 2014-ben. A posztja miatt ideális helyen van a pályán, hogy irányítsa a csapatot." – mondta  Carlos Alberto Torres.

Thiago Silva 2009-ben igazolt a Milanhoz a Fluminense csapatából Azóta 103 tétmérkőzést játszott a csapatban, ezeken összesen 5 gólt szerzett. Az idei szezonban már viselhette a csapatkapitányi karszalagot is.

Forrás: acmilan.hu

A szerkesztő ajánlja