Torres: Nem mindig a jobb nyer; Terry csalódott – nyilatkozatok

FFT

2012. április 25., szerda 08:34, frissítve: szerda 10:50

Fernando Torres szerint nem mindig a jobb csapat nyer, John Terry kicsit csalódott megérdemelt piros lapja után, de büszke csapattársaira.

A Chelsea csatára, Fernando Torres szerint még mindig a Barcelona a világ legjobb csapata – annak ellenére, hogy a londoni csapat kiejtette őket a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A spanyol csatár a vendégek második gólját szerezte a 2–2-re végződött meccsen, így bebiztosítva csapata továbbjutását a hazai 1–1 után.

„Ilyen a futball” – mondta Torres a meccs után. – Nem mindig a jobb csapat nyer. Tudtuk, hogy ezt kell tennünk a Barcelona ellen, bár nem a legszebb taktika volt.

A saját fegyvereinket használtuk, ami végül bevált a két meccsen. A Barca kidolgozta a maga helyzeteit, de nem tudott élni vele, mi pedig az utolsó szalmaszálba kapaszkodtunk Ramires góljával.

Nagyon tiszteljük a Barcelonát, mert tudjuk, hogy övék a világ legjobb csapata.

Két kupadöntőben is érdekeltek vagyunk és harcolunk a negyedik helyért a bajnokságban. Az utolsó pár hét alatt a rossz idényünkből egy igazán emlékezeteset varázsolhatunk.”

----Terry: Jogos volt a piros----

John Terry nagyon csalódott és elnézést kért a csapattársaitól és a szurkolóktól is piros lapja miatt. Terry még 1–0-s Barca-előnynél kapott pirosat.

Terry azután kapott pirosat, hogy hátulról belerúgott Alexis Sanchezbe, de a játékos elmondta, hogy megérti a piros jogosságát.

„Láttam a visszajátszást, nem tűnt valami szépnek, de nem akarok direkt fájdalmat okozni senkinek. Felemeltem a térdemet, amit nem kellett volna hátulról, de remélhetőleg, akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok ilyen.

Csalódott vagyok, de nyilvánvalóan nagyon örülök a srácoknak. Megtették, amit meg kellett tenniük, remek eredményt értek el tíz emberrel. Tőlük már elnézést kértem, de szeretnék ugyanígy tenni a szurkolókkal is.

Egy pillanatra kicsit begőzöltem, de csak magamat akartam védeni, visszanézve jogos volt a piros. Cserbenhagytam a fiúkat, de ez semmit sem von le a teljesítményük értékéből.

Három-négy hónapja senki nem gondolta, hogy ez összejöhet, nagyon örülök. Személy szerint csalódott is vagyok, de a klub megérdemelte a sikert és azt a kis szerencsét is, ami velünk volt eddig a BL-ben és ennek értékéből semmit nem von le az én tettem.”

----Lampard büszke csapattársaira----

Frank Lampard csapattársait dicsérte a Barcelona kiejtése után, elégedett a csapat nem várt, de hihetetlen teljesítménye után.

„Micsoda teljesítmény! Tudom, hogy az emberek a szép focit szeretik, de tíz emberrel így teljesíteni ötven percen át – a végsőkig küzdöttünk.

Hihetetlen lassan ment az idő a második félidőben, de éreztem, hogy ez a mi esténk lehet. Tudtuk, hogy bármikor képesek gólt szerezni, de nagyon eltökéltek voltunk.

Csak akkor nyugodtam meg egy kicsit, amikor Fernando kicselezte a kapust. Nagyon hosszú volt a második félidő, pár évvel ezelőtt is az utolsó pillanatokban kaptuk gólt ellenük, nem lehettünk nyugodtak.

Nem szeretnék arra gondolni, hogy ki nem léphet pályára majd a döntőben, az is mindegy, ki lesz az ellenfél. Két remek csapat kerülhet szembe velünk.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.