Tüzet gyújtottak a fradisták + Videó

Gabay Balázs, Tompos Ádám

2012. május 12., szombat 15:00, frissítve: szombat 15:33

A fradisták görögtüzet gyújtottak, az Újpest-szurkolók pedig Ferencváros-sálat égettek a derbi előtt. Nagyobb szurkolói rendbontás nem történt, a zöldek és a lilák is rendben bejutottak a stadionba. Mindkét kapu mögötti szektor megtelt, és háromnegyed részben a B-terasz is.

Helyszíni tudósítónk a különmetróra várva arra lett figyelmes, hogy a fradisták a Népligetben meggyújtottak egy görögtüzet. Ezen kívül akasztott lila majommal és Újpest-mezes guminővel készültek a Megyeri úti derbire. Újpest-Városkapunál lovas rendőrök fogadták a fradistákat.

„Megjöttünk Lápföldre” felkiáltással indultak meg a zöldek a Váci úton, a menet élén egy „Fiorentina csicskák” felirattal. A Váci úton egy emeleti lakásból kinyújtott középső ujj várt a fradistákra; csattanós sörös dobozokkal válaszoltak rá.

Városkapu – Sálégetés

Újpest-Városkapunál kizárólag újpesti szurkolók gyülekeztek. Úgy tűnik, a Ferencváros-drukkerek közül senki sem választotta a gyaloglást, mind különmetróval indultak a meccsre. Néhány rohamrendőr álldogált az aluljáróban, de teljes volt a nyugalom.

A környéken található áruház söreladása ugyan egyre nőtt, de a derbi megkopott hangulatát jól jelezte, hogy egy fehér festékfoltokkal ellátott lila pólós, munkáskinézetű, negyvenes férfi az MNO tudósítójától érdeklődött, milyen meccs lesz ma. Eközben az áruház előtt gyülekező szurkolók meggyújtottak egy Ferencváros-sálat.

A Szent László téri Dallas sörözőben és a környékén több száz Újpest-szurkoló hangolt a derbire. A szurkolói csoportok között volt egyebek mellett a Solo Ultras, az Angol Brigád és az Ultra Viola Bulldogs. A kocsma környékén több, rohamrendőrökkel megpakolt mikrobusz őrizte a rendet.

A lilák és a zöldek egyaránt rendben bejutottak a stadionba, bár a Megyeri út felől könnygázt hozott a szél.

Szinte mindenki készül a szombat délutáni Újpest–Ferencváros derbire. A szurkolók közül sokan a 90 percnyi játékidő utáni harmadik félidőre várnak, a városrészek polgármesterei viszont közös közleményben tudatták: békés meccset szeretnének. A rendőrség pedig a jogszabályváltozások miatt is van extra készültségben. >>>

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.