Angliából vagy Németországól igazol a Barcelona? – nevek

FFT

2012. augusztus 2., csütörtök 18:40

Hiába a több tucat név, a Barcelona még mindig nem tudta orvosolni meglévő problémáit a védelemben. A kívánságlistán több nagy név, a helyzetet azonban csak bonyolítja, hogy a katalán sajtó folyamatosan új neveket dob be a köztudatba. Nézzük, kik jöttek még szóba!

Daniel Agger (Liverpool)
A magas, technikailag kevésbé képzett védőt a szurkoló nehezen tudja elképzelni a Barcelonában, a katalán El Mundo Deportivo szerint Tito Vilanova mégis komolyan számol vele. A kellő tapasztalata megvan, azonban kérdés, hogy mire lenne képes, ha Cristiano Ronaldóhoz hasonló zsenikkel találja magát szemben. Nem meglepő, hogy nem ő az első számú kiszemelt a védelem megerősítésére.

 

Lapozz tovább a következő kiszemeltre!

---- 2. oldal ----

David Luiz (Chelsea)
A brazil védőt korábban is szóba hozták a katalán klubbal, de a Mundo Deportivo csak most tette bele saját szűkített listájába. Jól fejel, és technikailag is képzett, azaz elvben megvan a képessége ahhoz, hogy a Barcelona játékosa legyen. A lapok úgy tudják, a klubnál dolgozó edzőknek nagyon tetszik, hogy Luiz jól használható a labdakihozataloknál, és nem jön zavarba, ha néhány sorral feljebb kell mennie.

Lapozz tovább a következő kiszemeltre!

---- 3. oldal ----

Mats Hummels (Dortmund)
A német védőt főleg az Európa-bajnokságon ismerhette meg a közönség, ahol csapata egyik legjobbja volt. Hátul magabiztos teljesítményre képes, hibát csak ritkán követ el. Fejjátéka kiváló, s bár nem tartozik a legképzettebb játékosok közé, egy ilyen típusú védőnek még a Barcelona is nagy hasznát venné.

Lapozz tovább a következő kiszemeltre!
---- 4. oldal----


Neven Szubotics (Dortmund)
Egy újabb dortmundi, nagyjából hasonló erényekkel, mint az előző oldalon említett Hummels. Korábban még az amerikai korosztályos válogatottban szerepelt, 2009 óta azonban a szerb válogatott tagja. A Dortmundba még 2008-ba szerződött, azóta nyert két bajnoki címet és egy német kupát, továbbá többször megmutatta, hogy a Bundesliga egyik legjobb védője.

Forrás: El Mundo Deportivo

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.