Újpest készen áll a háborúra

Tolnai Balázs (FFT)

2012. május 11., péntek 16:35, frissítve: hétfő 15:44

A FourFourTwo ellátogatott a Szusza Ferenc Stadionba, ahol holnap rendezik a tavasz fővárosi rangadóját, az Újpest-Ferencváros derbit.

A két csapatnak létkérdés a három pont megszerzése, ugyanis a győztes a mennybe, míg a vesztes a pokolba kerülhet. Az újpestiek mellett szól, hogy a Fradi utoljára bajnoki mérkőzésen 2000.11.30-án tudott nyerni a Megyeri úton, azóta tíz mérkőzésen csak négy döntetlenre volt jó, ráadásul a gólkülönbség 21-8 a lilák javára. Akkor mégis mi szólhat a vendégek mellett? Az, hogy sok a sérült és Rajczi Péter is eltiltott, így fiataljaival kell kiállnia a negyedik kerületieknek, és a legutóbbi két derbit a zöld-fehérek nyerték.Játéktér, fotó: Tolnai Balázs

Látogatásunkkor a játékteret készítették fel a pályamunkások. Lenyírták a füvet, majd hengerelték és locsolták. Már ettől derbi-hangulata lesz az embernek! A biztonsági hálókat is kifeszítették, a székeket is lecsinosították és a szemetet is összeszedték a lelátón az illetékesek. A Szusza Ferenc Stadion tehát felkészült a holnapi megmérettetésre, amelyen telt ház várható.A terasz és tribün, fotó: Tolnai Balázs

Hangolnak a szurkolók is. A pénztáraknál folyamatosan álltak a lila-fehér fanatikusok, hogy jegyeiket megváltsák. Kérdésünkre egyhangúan azt mondták: "Az Újpest legyőzi a Ferencvárost!" De mi mást is mondhattak volna a mindig optimista újpestiek. Többen azért megjegyezték, hogy ez a meccs nem lesz 6-0, és esélyes, hogy mind a két csapat szerez legalább egy gólt.

Az Újpesti Stadion jegypénztárában közölték, a D lelátóra (az Újpesti Ultrák szektora) minden jegy elkelt. Az A és B teraszra is jól fogynak a helyek. A vendégszektorban már korábban eladták a jegyeket.

Újpest-Ferencváros

Szombat, 15 óra, Szusza Ferenc Stadion. Vezeti: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.