Újra kettőt rúgott a United, nem bírt a Benfica a Basellel

Márványi Péter (FFT)

2011. november 2., szerda 22:41

Antonio Valencia nagyon korán vezetést szerzett a Manchester Unitednek, de a várt fölényes győzelem elmaradt a masszív Galati ellen. Meglepetésre a Benfica hazai pályán csak egy döntetlent ért el a Basel ellen

Sir Alex Ferguson alaposan felforgatta a kezdőcsapatát a hétvégi bajnoki után, és a kezdőt elnézve a meccs előtt mindenki a románokat féltette, hogy vajon hány gólnál áll majd meg a United.

Az érzés nem sokat változott, amikor Antonio Valencia a 8. percben gólt szerzett Phil Jones remek beadása után. Három perccel később már cserélnie kellett a hazai mesternek, Michael Owen sérült meg, helyén Javier Hernández folytatta.

A folytatásban a hazaiak voltak mezőnyfölényben, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Főleg Jones, Fabio és Hernández volt aktív.

A második félidőben maradt a felállás, a United birtokolta a labdát, igazán komoly helyzet nélkül. Dimitar Berbatov előtt akadt két komoly lehetőség, de előbb kapu fölé fejelt, majd az oldalhálóba lőtt.

A hajrában Rooney unta meg a támadók pontatlanságát és jó 25 méterről kapura lőtt, a labdába beleért egy vendég védő, ami így védhetetlenül került Grahovac kapujába.

A United oda-vissza verte a román csapatot, a Benfica botlásának köszönhetően már a Vörös Ördögök vezetik a csoportot.

Manchester United – Otelul Galati 2–0

Gól: Valencia 8., Rooney 87.

Man United: De Gea; Jones, Ferdinand, Evans (Fryers 89.), Fabio; Nani, Rooney, Anderson (Pak 80.), Valencia; Owen (Hernández 11.), Berbatov

Cserék: Lindegaard, Evra, Fryers, Pak, Pogba, Hernández, Welbeck

Otelul Galati: Grahovac; Rapa, Sarghi, Costin, Pena; Filip, Antal (Iorga 61.), Ilie (Frunza 52.), Salageanu; Neagu, Giurgiu (Paraschiv 81.)

A Benfica úgy tűnik nem bírta el a tét súlyát, hogy győzelem esetén máris továbbjutott volna a csoportból. Pedig a portugálok nagyon jól kezdték a meccset, szinte a kapuhoz szorították a Baselt, a 4. percben pedig Rodrigo bombája után meg is szerezték a vezetést.

A Benfica növelhette volna előnyét, de a svájciak kihúzták a szünetig. Fordulás után kicsit lankadtak a hazaiak, aminek meg lett az eredménye. Scott Chipperfield beadására Benjamin Huggel érkezett és kiegyenlített.

A hajrában, már nem változott az eredmény, újra háromcsapatos a továbbjutás kérdése.

 

Benfica – Basel 1–1

Gól: Rodrigo 4. ill. Huggel 64. 

A szerkesztő ajánlja