Változás lesz az olasz kezdőben

FFT

2012. június 23., szombat 17:36, frissítve: szombat 17:39

Cesare Prandelli nagy valószínűséggel változtat az eddigi felálláson. Az angolok ellen bekerülhet az olasz kezdőcsapatba, Riccardo Montolivo is.

Az első két csoportmeccsen a 3-5-2-es hadrendben küldte fel az olaszokat Cesare Prandelli szövetségi kapitány, az írek ellen a kicsit nyitottabb négyvédős felállásra, a 4-3-1-2-es felállásra szavazott. A 2-0--s győzelemmel zárult mérkőzésen megsérült az a Thiago Motta, aki addig minden alkalommal a középpálya biztos láncszeme volt. Ugyan nem kell aggódnia a felépüléséért, azaz bevethető lesz vasárnap az angolok ellen, de Prandelli komolyan gondolkozik, hogy Pirlo mellett egy másik szervező típusú játékossal, Montolivóval rohamozzon a negyeddöntőben.

Prandelli már a Fiorentinánál is dolgozott Montolivóval, akit Olaszország-szerte Pirlo utódjának tartanak, egyáltalán nem lenne meglepetés, ha az eddig határozottan bekkelő, inkább a pontrúgásaival veszélyeztető angolok ellen egy  a kombinatív játékban kreatívabb futballista, Montolivo játszana, mint az inkább a támadások megakasztásában hasznos Thiago Motta.

Forrás: uefa.com

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.