Verebes: A béka feneke alatt vagyunk

FFT

2012. szeptember 12., szerda 15:30, frissítve: szerda 20:19

Verebes József csak egy félidőn át volt képes nézni legjobbjaink tegnapi vergődését Hollandia ellen.

A korábbi szövetségi kapitány, a Győr és az MTK nyolcvanas évekbeli sikeredzője 71 évesen már megengedheti magának, hogy megmondja a frankót. „Három perc után láttam, hogy ég és föld a két csapat, gyorsaságban – a mozgás és a gondolkodás gyorsaságában –, és sajnos technikában is fényévekre állunk a hollandoktól. Valójában a béka feneke alatt vagyunk.”

A Mágus szerint megállt az idő, bárki bármit mond. „Ugyanott tartunk, mint tíz, tizenöt évvel ezelőtt. Mondhatnak bármit az MLSZ-ben, a lemaradásunk fikarcnyit sem csökkent az élmezőnyhöz képest. Nagyszerű a sikerpropaganda, mindenki az akadémiákat magasztalja, ám hol vannak azok a tehetségek, akik állítólag kikerülnek ezekből az intézményekből?”

Verebes óvatosan fogalmaz, amikor feltesszük neki a kérdést, van-e kapitányprobléma.

„Kollégákról nem akarok véleményt formálni. Azt persze a vak is látta, hogy nem szerencsés hosszú idő után elővenni a talonból olyan játékosokat, akik hónapokig nem játszottak. Az is remek dolog, hogy a középpályát teletömjük védekező játékosokkal – Varga, Korcsmár -, csak éppen a mai futballban a kreativitás a lényeg. Ebből meg semmit sem láttam tegnap.”

Szóval akkor lesújtó a kép?

„Az. Lesújtó.”

Ezek szerint le kell mondanunk továbbjutási reményeinkről.

„Az nem biztos. Belenéztem a törökök és a románok meccsébe is, azt azért le kell szögezni, hogy egyik válogatott sem az a szint, mint a hollandok. Lehet keresnivalónk ellenük. De a tegnapi játékunk katasztrófa volt.”

 

fotó: Nemzeti Sport

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.